Απόψεις

Καλές οι δράσεις, διαφωνούμε όμως με τη φωτογραφία των παιδιών με “φερετζέ”

ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΛΗΜΝΟΥ  ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ «ΠΟΛΙΟΧΝΗ»                                                

Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μύρινα, 13 Ιανουαρίου 2020

 Τα επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου με το διακριτικό τίτλο «Πολιόχνη» ολοκλήρωσαν την εφαρμογή μιας σειράς δράσεων στο διάστημα   Ιούλιος 2019 – Δεκέμβριος 2019.

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν οι εξής δράσεις:

  • Ενημερωτική ομιλία σε συνεργασία με την Κοινότητα Πλάκας και θέμα «Η πρόληψη των εξαρτήσεων και ο ρόλος της οικογένειας».
  • Συμμετοχή του Κ.Π Πολιόχνη στην ημερίδα υποδοχής των νέων φοιτητών του τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίο με θέμα «Φοιτητική Ζωή-Σταθμός της ζωής. Εσωτερικές Προκλήσεις και Προοπτικές».
  • Βιωματική Παρέμβαση του Κ.Π Πολιόχνη στα καλοκαιρινά παιδικά τμήματα του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Λήμνου.Τα εργαστήρια ήταν βιωματικά και προσαρμοσμένα στις αναπτυξιακές κατακτησεις των παιδών της εκάστοτε ομάδας και είχαν ως στόχο την εξοικοίωση των παιδιών με την φιλοσοφία της πρόληψης και την ενημέρωση για τους προστατευτικούς και επιβαρυντικούς παράγοντες ενάντια στις εξαρτήσεις αλλά και της ενίσχυσης της εικόνας του εαυτού ως παράγοντα προστατευτικότητας ενάντια στις εξαρτήσεις.
  • Εφαρμογή μακροπρόθεσμου εκπαιδευτικού προγράμματος πρόληψης στο Γυμνάσιο Μούδρου με θέμα την πρόληψη των επιβλαβών συνεπειών από τις εξαρτησιογόνες ουσίες. Στο πρόγραμμα με τίτλο «Boys and Girls συμμετείχαν 30 μαθητές και μαθήτριες της Ά τάξης του Γυμνασίου Μούδρου και το πρόγραμμα ολοκληρλωθηκε σε 6 δίωρες συναντήσεις.
  • Ομάδα γονέων στη Νέα Κούταλη Λήμνου με τίτλο «Φροντίζομαι για να φροντίσω». Η ομάδα η οποία ειναι σε εξέλιξη, έχει  ως στόχο την ενίσχυση των αποθεμάτων του γονέα ως κινητήριος δύναμη για τη φροντίδα των παιδιών. Η ομάδα ολοκληρώνεται σε 5 τρίωρες συναντήσεις.
  • Βραχυπρόθεσμο βιωματικό εργαστήριο εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα «Ενίσχυση του εκπαιδευυτικού ρόλου».
  • Βιωματική παρέμβαση με θέμα τη Διαφορετικότητα στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου. Η δράση είχε ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα διαφορετικότητας και την περαιτέρω πρόληψη φαινομένων σχολικού εκφοβισμού μέσω της ενίσχυσης του κλίματος συνεργασίας και συμπερίληψης.
  • Εφαρμογή μακροπρόθεσμου εκπαιδευτικού  προγράμματος πρόληψης στο Γενικό Λύκειο Μύρινας με θέμα την πρόληψη των επιβλαβών συνεπειών από τις εξαρτησιογόνες ουσίες στα πλαίσια του μαθήματος «Project» για τις εξαρτήσεις.  Στο πρόγραμμα με τίτλο «Boys and Girls Plus” το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη,   συμμετέχουν 17 μαθητές και μαθήτριες της B τάξης του Γενικού Λυκείου Μύρινας και το πρόγραμμα ολοκληρώνεται σε 6 δίωρες συναντήσεις.

Ατομικά αιτήματα:

  • Εξυπηρετήθηκαν περισσότερα από 30 αιτήματα ατομικής συμβουλευτικής.

Ευχαριστούμε τους Διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους για τη συνεργασία τους στην υλοποίηση των παρεμβάσεων μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις μας, μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του Κέντρου Πρόληψης www.polioxni.gr

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  LimnosNea,gr  Δημοσιεύουμε τη φωτογραφία που λάβαμε με τα καλυμμένα πρόσωπα των παιδιών αλλά έχουμε απορίες και αντιρρήσεις ως προς αυτό, αν και ο λόγος είναι γνωστός   για την αποφυγή  της όποιας  κακοήθειας σε βάρος  των παιδιών… Όμως τότε είναι καλύτερα να μην βγάζουμε φωτογραφίες  “φατσα καρτα” αν είναι για δημοσιοποίηση και να βάζουμε στα παιδιά φερετζέ. Ας είναι φωτογραφίες πλάγιες η απο πίσω για να αποφεύγουμε αυτά τα καλυμμένα πρόσωπα.

Σε επόμενη ανάρτηση ή και ραδιοφωνικά ίσως ανοιχτεί ένα ς διάλογος γι αυτό !

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button