Περιοδικό

Καρνάγιο στον Ρωμαίικο !

Την ιστορική,  απο καθ άποψη φωτογραφία που ανατρέπει την σημερινή  ιδέα που εχουμε για το Ρωμαίικο,  ανάρτησε ο Μάρκος Ψαράκης

Σχόλια:

Θ. Μπελίτοος : Εκπληκτικές φωτογραφίες. Νομίζω πως πρόκειται για το τελευταίο καΐκι που χτίστηκε στον Ρωμαίικο. Δεν το έχω πρόχειρο αυτή τη στιγμή αλλά νομίζω πως ήταν το τελευταίο.

Ζαφείρης Λούκος : Στη φωτογραφία γράφει ιδιοκτησίας Βακούρα. Θυμάμαι, παιδί τη δεκαετία του 50′ ο παππούς μου στις αφηγήσεις από την “πατρίδα” τη Μάδυτο της Ανατολικής Θράκης, έλεγε για το καίκι του Βακούρα ότι ήταν από τα μεγαλύτερα. Ο Βακούρας ήταν τότε στη Μάδυτο καραβοκύρης. Όμως η οικογένεια Βακούρα δεν ήρθε στη Λήμνο με τους Μαδυτινούς συμπατριώτες της. Πρέπει να ήρθε στη Θεσσαλονίκη. Ο κινηματογράφος “Βακούρα” στη Θεσσαλονίκη, από τους παλαιότερους στην πόλη που λειτουργεί ακόμη, ήξερα από χρόνια ότι ήταν ιδιοκτησίας Μαδυτινών προσφύγων. Αυτά για την ιστορία…….

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button