Περιοδικό

Κάρτα ανέπαφων συναλλαγών

Κάρτα ανέπαφων συναλλαγών

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Τελικά, ίσως κάνουν καλά οι συνταξιούχοι που περιμένουν στις ουρές έξω από τις τράπεζες για να πληρωθούν τη σύνταξη τους και δεν βγάζουν κάρτα για να κάνουν ανάληψη από τα μηχανήματα ΑΤΜ. Φύλαγε τα ρούχα σου για να έχεις τα μισά, που λέει κι η παροιμία.

Διαβάζω στο αστυνομικό δελτίο:

«Συνελήφθη ο τάδε απατεώνας, ο οποίος είχε πάρει την κάρτα του παππού συνταξιούχου και κρυφά άδειασε τον λογαριασμό από χρήματα κάνοντας επανειλημμένες αναλήψεις από τα ΑΤΜ».

 Μέχρι πριν από λίγο καιρό πληρώναμε τους λογαριασμούς και τις άλλες οφειλές μας στις τράπεζες στο γκισέ του ταμείου με μετρητά. Τώρα άλλαξαν βιολί και λένε, λόγω κορωνοϊού όχι με μετρητά, αλλά με κάρτα στα μηχανήματα.

Μέχρι πριν από λίγο καιρό μας συμβούλευαν να μη γράφουμε πουθενά το ΡΙΝ και να μη το αποκαλύπτουμε σε κανέναν, και μάλιστα συχνά να το αλλάζουμε για να το ξέρουμε μόνον εμείς. Διότι όποιος το μάθει μπορεί με την κάρτα μας να σηκώσει όλα τα λεφτά από το λογαριασμό μας.

 

Τώρα βγήκε άλλο φασούλι, βγάλαν τις νέες κάρτες προηγμένης τεχνολογίας, για να κάνουμε τις λεγόμενες «ανέπαφες συναλλαγές», δηλαδή δεν χρειάζεται ούτε το ΡΙΝ, αλλά απλά πλησιάζεις την κάρτα σου στο μηχάνημα κι αμέσως πληρώνεις.

Όλα αυτά, με την προϋπόθεση ότι την κάρτα την έχεις εσύ και όχι κάποιος άλλος. Τι γίνεται όμως εάν κάποιος άλλος, π.χ. από την οικογένεια σου, ή κάποιος που μπαίνει στο σπίτι σου για κάποιο λόγο, πάρει αυτήν την κάρτα;

Μπορεί άνετα να κάνει κρυφά τα ψώνια του ή να πληρώσει τους λογαριασμούς του κλπ. και σιγά-σιγά, χωρίς να το πάρεις χαμπάρι να αδειάσει όλα τα λεφτά από τον λογαριασμό σου και να σε αφήσει ρέστο, ταπί και ψύχραιμο.

Και το χειρότερο, δεν θα μπορείς να παραπονεθείς ούτε να διαμαρτυρηθείς, και θα τα βάζεις με τον εαυτό σου χωρίς να μπορείς να θυμηθείς πότε έκανες τόσες πολλές αγορές και δαπάνες.

Είπαμε, καλή είναι η τεχνολογία, αλλά φύλαγε την κάρτα σου για να έχεις τα λεφτά στο λογαριασμό…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button