Επίκαιρα

“Κατασκήνωση στην πόλη” – ίσως μας ενδιαφέρει

“Κατασκήνωση στην πόλη” – ίσως μας ενδιαφέρει

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Εφαρμόζεται σε αρκετές μεγάλες πόλεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εκεί όπου τα παιδιά είναι μακριά και στερούνται τη φύση και τη θάλασσα. Διοργανωτές είναι συνήθως ιερές μητροπόλεις υπό την πατρική φροντίδα του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη και τις υπηρεσίες έμπειρων κατηχητών.

Οι χώροι όπου γίνονται οι δραστηριότητες είναι αίθουσες, ξενώνες κλπ. της μητρόπολης, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4-5 το απόγευμα, με τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών κλπ. μέτρων ασφάλειας.

Εκεί, στο πιο κατάλληλο, δημιουργικό και ασφαλές περιβάλλον, παρέχεται στα παιδιά και τους νέους ένα 5νθήμερο ή 10ήμερο γεμάτο αγάπη, χαρά και ξεγνοιασιά στην αγκαλιά της εκκλησίας.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση, αναγνωστήριο, σκάκι, ομαδικά παιχνίδια, γεύμα, ομιλίες, υμνωδία, περιπάτους και εκπαιδευτικές εκδρομές σε αξιοθέατα ή εκκλησίες ή μοναστήρια, και τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες, να ξεκουράσουν το πνεύμα, να αναπτύξουν την ομαδικότητα, την αλληλεγγύη, την φιλία, την συνεργασία, την αγάπη προς τη φύση, και ταυτόχρονα να συμμετέχουν στην λατρευτική ζωή της εκκλησίας.

Στην επαρχία, βέβαια, όπως λ.χ. στη Λήμνο, τα παιδιά είναι πιο κοντά στη φύση από όσο στις πόλεις και έχουν τη δυνατότητα για διακοπές. Εντούτοις, ίσως θα πρέπει να σκεφτούμε το πρόγραμμα αυτό, που αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση και μπορεί να βοηθήσει τόσο τους γονείς, ιδιαίτερα όσοι είναι εργαζόμενοι και υπάλληλοι, όσο και τα ίδια τα παιδιά και τους νέους.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button