Απόψεις

Καταστροφή στα Δέντρα από το Χιόνι. Διαβάστε γιατι…

Τα δέντρα ήταν τα θύματα αυτής της ήρεμης, χωρίς άνεμο,  χιονόπτωσης.

Κάτοικος του Κορνού μας ανεφερε σε εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ ότι ολη του η ελαιοκαλλιέργεια,  που την ξεκίνησε το 1997,  χάθηκε σε μια ολική καταστροφή, όπως την  προσδιόρισε.

Όλες οι Ελιές του  έμειναν  με  τον κορμό  καθώς έπεσαν όλα τα κλαδιά τους και αυτό συνέβη από το Βάρος του Χιονιού, το οποίο ήταν πολύ στην περιοχή  κοντά στο Στρατοπεδο Μηχανικού στο δρόμο Κόρνου – Κασπακα.

Μάλιστα το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της Χιονόπτωσης,  απο το Βραδυ του ΣαΒΒατου 16/1 μέχρι το πρωί της Κυριακής,  δεν υπήρχε άνεμος ήταν ένα στοιχείο που συνέβαλε στην καταστροφή

Καλύτερα να υπήρχε ανεμος,  μας ειπε,  ο Καλλιεργητής γιατι τοτε δεν θα συσσωρεύονταν το χιόνι στα κλαδιά της  κάθε ελιές  τα οποία έσπασαν υπό το βάρος του Χιονιού.

Άλλος Καλλιεργητής με ελιές στην περιοχή Αγιου Δημητρίου μας είπε ότι για τον ίδιο λόγο έσπασαν κλαδιά μεγέθους οσο το μπράτσο  ενος ανθρώπου. Η καταστροφή οπως την  εκτίμησε ήταν ότι η φετινή χρονιά χάνεται μέχρι τα  δέντρα για να επανέλθουν…

Ενα δείγμα ανάλογης περίπτωσης το είδαμε στα Ρηχά Νερά όπου αρκετές Τζιτζιφιές έπεσαν στο έδαφος απο το βάρος του Χιονιού. (φωτογραφία)

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button