Περιοδικό

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ…

Δεινοπάθησαν φέτος τα Φαλακρά απο επισκέπτες, οι οποίοι πήγαιναν  για να θαυμάσουν το Τοπίο και φεύγοντας έπαιρναν  και κάποιο παράξενο κομμάτι για ενθύμιο…

Το θέμα  έφτασε σε μας εδώ,  στο ΛΗΜΝΟΣ ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ,  για να διαπιστώσουμε απο το ρεπορτάζ, ότι ο παράξενος και γι αυτό μοναδικός αυτός τόπος είναι εντελώς απροστάτευτος και το φαινόμενο της απόσπασης κομματιών απο τα πανέμορφα πετρώματα,   τώρα που αυξήθηκε ο Τουρισμός (των Άσχετων) ,   ήταν εκτεταμένο…

Παλιότερα  οι Προπουλιανοί, οι κάτοικοι αυτού του Οικισμού στον οποίο ανήκει η “φαλακρή” Παραλία   είχαν  κάνει κάποιες  κινήσεις προστασίας με πασαλάκια και ένα σκοινι για  περίφραξη και απαγορευτικές πινακίδες.

Αποδείχτηκε όμως ότι εκεί δεν αρκεί ο εθελοντισμός και χρειάζεται έργο. Κονδύλι και έργο!

Πριν χρόνια ένα Ρωσικό Τηλεοπτικό συνεργείο  έκανε ένα ντοκιμαντέρ για  τα αξιοθέατα της Λήμνου  και για μένα ήταν αυτό μια ευκαιρία για  να γνωρίσω  τη γνώμη  και άλλων ανθρώπων!

Ρωτώ, τότε, σε μια  συνέντευξη τον   σκηνοθέτη, ο όποιος εκ του επαγγέλματος του   “πολλών ανθρώπων οίδε άστεα και νόων έγνω” (φράση το Όμηρου για τον Οδυσσέα)   τι τον εντυπωσίασε περισσότερο απο όλα τα τοπία της Λήμνου.

Τα Φαλακρά,  μου απάντησε απερίφραστα και μου έδωσε και τη  συνταγή προστασίας και αξιοποίησης τους.

Πρέπει να γίνει περίφραξη,  μου είπε!  Για φύλαξη δεν θυμάμαι… όμως αυτό που σίγουρα θυμάμαι είναι η πρόταση του: να γίνουν ξύλινοι διάδρομοι στο χώρο ώστε οι επισκέπτες να μην περπατούν πάνω στα πετρώματα και τα φθείρουν… Τόσο πολύ!  Και όμως κάποιοι  κόβουν κομμάτια !

Φωτο: Θ. Κανδ;aκος (απο το fb)

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button