ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Καθυστερήσεις και ψέματα στη Γραμμή του Λαυρίου και υπάρχει εξήγηση γι αυτά !

Εφυγε το SUPERRUNER απο το Λαυριο στις 16.30 (19/7/21)   και πλέει  αυτή τη στιγμή με 26 μίλια μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου, στη φωτογραφία είναι το κίτρινο εικονίδιο,   για να παει στον Αγιοστρατη και να φθασει στη Λήμνο σε περίπου 6 ώρες.

Λαυριο – Λημνος  145 μιλια.

Το πλοιο ηταν να αναχωρησει στις 13.00,   οι επιβάτες πηγαν 1 και 1,5 ωρα νωρίτερα με βάση τις  οδηγίες των Λιμενικών Αρχών  για να γίνει ο αντι-covid έλεγχος…  Άρα έφυγαν απο το σπίτι τους γύρω στις 10 το πρωί…

Μίση ώρα πριν την  αναχώρηση, στις 12.30,  τους ειδοποίησαν με  sms ότι το δρομολόγιο θα γίνει στις 16.30  γιατι,  λέει,  θα γίνει στο σκάφος απολύμανση για τον κορονοϊο.   Στο χώρο των επιβατών που λογικά θα έπρεπε να γίνει η “απολύμανση” ήταν οι επιβάτες και  περίμεναν “υπομονετικά”  την αναχώρηση… χωρίς να γίνεται καμια απολύμανση.

Η δικαιολογία είναι απαράδεκτη,  μας είπαν επιβάτες,  οι οποιοι στην αρχη διαμαρτυρήθηκαν αλλα μετα περίμεναν μέσα στο πλοίο,   “σα βλάκες” μας είπε επιβάτης,  να περάσει η ώρα μέχρι την αναχώρηση…

Ανάμεσα στους επιβάτες,  μανάδες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι κλπ. Τι να κάνουν περίμεναν και δεν μπορούσαν να χωνέψουν τη δικαιολογία της “απολύμανσης” λες και απευθύνονταν σε βλάκες.

Γιατι όμως η καθυστέρηση των 3,5 ωρών;

Ένας επιβάτης μας είπε ότι ακούγεται  μέσα στο το πλοίο,  με τους  επιβάτες  να κάθονται σε θέσεις τύπου πούλμαν, πως  κάτι συμβαίνει με το πλήρωμα και ίσως  και να γίνεται αλλαγή.

Από το δικό μας ρεπορτάζ προκύπτει ότι το δικαίωμα των εργαζόμενων στο πλοίο είναι μετά απο  συνεχόμενες ώρες πλεύσης,  το πλοίο να σταματά σε  λιμάνι κάποιες ώρες ξεκούρασης  και μετά να συνεχίζει το ταξίδι . Αυτό φαίνεται  ότι έγινε και η εταιρεία κέρδιζε χρόνο,  αυτόν που δικαιούνται οι ναυτεργάτες και ήταν μέχρι τις 16.30… Αυτή  την ώρα με βαση τα παραπανω μπορούσε να ξεκινήσει το πλοιο.

Κανειις δε μπορεί να αρνηθεί τα δικαιώματα των Ναυτεργατών και το ερώτημα είναι γιατι η Εταιρεία ανακοίνωσε την τελευταία  στιγμή αυτή την θεσμοθετημένη παραμονή  ενώ  θα έπρεπε εξ αρχης,  απο χθες  και νωριτερα,  να κοβει εισιτήρια για αναχώρηση στις 16.30;

Η  γνωμη μας είναι ότι αυτό έγινε γιατι η Εταιρεία θεωρούσε ότι οι εργαζόμενοι στο πλοιο   δεν θα αντιδράσουν  για ένα δικαίωμα τους που καταστρατηγείται. Επίσης πολλές   φόρες στο παρελθόν εχουν χρησιμοποιήσει ως ομήρους τους επιβάτες για να σπάσουν απεργίες… Είναι γνωστά κολπα αυτά !

Σε όλα τα σημερινά με θύματα τους επιβάτες για Λημνο,   το Υπουργείο δεν έκανε καμιά παρέμβαση, κανενα πρόστιμο,  καμια  ανακοίνωση  για αυτό το σοβαρό επεισόδιο στο Λαυριο…

Καθυστέρηση είχαμε από το ιδιο πλοίο και στο  χθεσινό δρομολόγιο απο την  Καβάλα και μάλιστα με δυο αλλαγές της ώρας με αποτέλεσμα να φτάσουν,  οι αγανακτισμένοι,  επιβατες  το βραδάκι  στη Μυρινα, να έρθουν  μια ώρα μετά μεσάνυχτα.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button