Λήμνος

Και δευτερο Τμημα στη Λημνο! Τι μας ειπε η Πρυτάνισσα !

Και δευτερο Τμημα στη Λημνο! Τι μας ειπε η Πρυτάνισσα !

Ρωτήσαμε την Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου  κ. Βιτσιλάκη   κατά  τη  διάρκεια   των εγκαινίων των νέων εργαστηρίων του Τμήματος της Λήμνου για  το που πάει το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής (ΤΕΤΔ)    

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Να σας πω για το δεύτερο Τμήμα το οποίο σχεδιάζουμε.  Είχα μια σειρά από επίσημες συναντήσεις με το  Δήμαρχο και το Έπαρχο,  γιατι  για να δημιουργηθεί και ένα δεύτερο Τμήμα στη Λήμνο  πρέπει εκ των προτέρων να έχουμε διασφαλίσει και τις  πραγματικές υποδομές,   που θα  στηρίξουν  αυτό το Τμήμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είναι γνωστό το επιστημονικό αντικείμενο αυτού του Τμήματος;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βεβαίως. Θα είναι ένα Τμήμα Βιοτεχνολογίας το οποίο  σχετίζεται   και με το Τμήμα το οποίο έχουμε για να στηριχτεί και από αυτό.  Οπότε ως Πανεπιστήμιο έχουμε  τη βούληση!  Εχουμε καταθέσει ήδη προτάσεις.  Το εισηγήθηκα και στη Σύγκλητο η οποία και το ενέκρινε. Έχει κατατεθεί σχέδιο πρότασης στο Υπουργείο Παιδείας όμως πρέπει να περάσουμε στην επόμενη πιο ρεαλιστική φάση αυτού του σχεδιασμού που είναι η διασφάλιση της βιωσιμότητας της δημιουργίας αυτού του Τμήματος  και επί τούτου είχα συνάντηση με τις Τοπικές Αρχές του πρώτου  και του δεύτερου βαθμού για να ενημερώσω  για την προοπτική αυτή και να ζητήσω την επιβεβαίωση της στήριξης των Αρχών, των ιδιωτών και της λοιπής Λημνιακής Κοινωνίας,  για να μπορέσουμε να πάμε μπροστά  ένα ακόμη βήμα για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Για την υλοποίηση του  υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα;  1 ,2, 3, χρόνια;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οσο αφορά στο θεσμικό,  αυτό θα μας το απαντήσει το Υπουργείο Παιδείας  για τα προαπαιτούμενα και την έκδοση απόφασης.  Από εκεί και περά  ως  τη δημιουργία του Τμήματος  μέχρι και την πραγματική έναρξη καταλαβαίνετε ότι έρχονται και όλα τα υπόλοιπα που συμπεριλαμβάνονται, κατ εξοχήν τις κτιριολογικές υποδομές.  Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις  περί χρόνου ενώ δεν έχουμε κάνει κάθε ένα από  τα βήματα τα οποία προηγούνται…

Δηλώνω όχι μόνο την πολιτική βούληση αυτής της  Πρυτανικής Αρχής  αλλά και τις ενέργειες,  που όπως σας ανέφερα έχουν γίνει προκειμένου να πάμε στο θεσμικό βήμα και ταυτόχρονα σε συνεργασία με το Δήμο και την Περιφέρεια και τον Έπαρχο βέβαια  να μπορέσουμε να βρούμε λύσεις για το που και πως θα επεκταθεί το Πανεπιστήμιο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΣΧΟΛΙΟ: Να σας πω ότι με αυτά που μου λέτε ότι γράφετε Ιστορία καθώς  προηγείστε ημών, αφου εμείς το  δεύτερο τμήμα το έχουμε ως αίτημα  και  εσείς  το έχετε προχωρήσει.  Χάρηκα παρά πολύ για το ωραίο νέο που είναι τεράστιο!

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button