ΕπιλεγμέναΠεριοδικό

“Και όμως κινείται” !

“Και όμως   ΚΙΝΕΙΤΑΙ ” !  Η περίφημη αυτή φράση του  Γαλιλαίου για τη Γη,  κυριάρχησε στην  μικρή  έξοδο μου στη φύση , μετά  από αρκετές μέρες κλεισούρας στη διαδρομή Σπίτι – Σταθμός .

Ήρθαν,  μου είπε ο ακροατής,  γερανοί στην  περιοχή Κεραμιδαριά μετά το Κλειστό Ν. Σαμαράς.

Η ευκαιρία για κάποια εντυπωσιακή  φωτογραφία με  έβγαλε   στην εξοχή και εκεί διαπίστωσα ότι εμείς μπορεί να σταματήσαμε το χρόνο, καθώς όλα είναι  κλειστά και τίποτα δεν κινείται , όμως έξω στη Φύση τίποτα δεν σταμάτησε:   τα χωράφια είναι καταπράσινα με πλούσια βλάστηση , τα αμπέλια   κλαδεμένα, κούρβουλα ακόμη, θα έχουν  την ευκαιρία τους  τον Αύγουστο !

Οι πλαγιές  έτοιμες για την ανθοφορία της Άνοιξης, περιμένουν τις  θερμότερες μέρες του Απρίλη.

Μέσα σε αυτό το τόπια να και οι Γερανοί…  καμιά 20ρια σε ομάδες 5-6 ατόμων , σκαλίζουν  και ψάχνουν για τροφή.

Μεγάλα πουλιά με  τεράστιες φτερούγες, μαύρες  στης άκρη.

Εγώ τα  και ο φίλος που μου έδωσε την πληροφορία τα ονομάσαμε Πελαργούς δεν αποκλείεται όμως να είναι  και Γερανοί, αυτοί που κουβαλούν  κάθε άνοιξη τα χελιδόνια…

Η  φωτογράφηση τους με το κινητό δεν ήταν δυνατή με αξιοπιστία, γιατι όταν πλησίασα  100 μέτρα τα πουλιά  παράτησαν το σκάλισμα  και ετοιμάστηκαν για πτήση… εκεί κάπου σταμάτησα  και δεν επέμενα άλλο…

Η φύση της Λήμνου είναι ζωντανή και  κινείται…  Οι καλλιεργητές έχουν δουλέψει για να φάμε και πάλι,   εμείς οι κρυμμένοι που μένουμε στο σπίτι, Σταφύλια !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button