UncategorizedΑπόψεις

ΚΚΕ- Τ.Ε. Λημνου: Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο Λήμνου (1/4/23)

KKE – ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΗΜΝΟΥ

1/4/23

 Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο Λήμνου

Σχετικά με την «οφειλόμενη απάντηση» της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για το νοσοκομείο του νησιού μας, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  • Το ΚΚΕ δεν ξύπνησε τώρα, προεκλογικά, για να μιλήσει για την κατάσταση στο νοσοκομείο και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του νησιού μας. Ούτε ζήτησε «κοινό υπουργό υγείας» με τη ΝΔ, (όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ), όταν διαλυόταν το δημόσιο σύστημα υγείας την περίοδο της πανδημίας, προς χάριν των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων στον τομέα της υγείας. Με συνεχείς ερωτήσεις και αναφορές έφερε τα προβλήματα του νοσοκομείου μέσα στη Βουλή, σε όλη τη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης της ΝΔ, (τους αφιερώνουμε το βίντεο της συζήτησης της τελευταίας επίκαιρης ερώτησης της βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα για το νοσοκομείο https://youtu.be/U15el7exWuc ), αλλά και έξω από τη Βουλή, αφού τα μέλη του ΚΚΕ ήταν και είναι πρωτοπόροι σε όποιες κινητοποιήσεις γινόταν και γίνονται και αφορούν το νοσοκομείο.
  • Παρά την εικονική πραγματικότητα που προσπαθούν να παρουσιάσουν για μια ωραιοποιημένη εικόνα του νοσοκομείου με διάφορα στοιχεία, όλοι όσοι ζούμε σ’ αυτό εδώ το νησί, βιώσαμε τις τραγικές ελλείψεις στο νοσοκομείο και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που έφτασαν μέχρι το σημείο να μην υπάρχει δυνατότητα ούτε για μια απλή εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας και να χρειάζεται αεροδιακομιδή. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία με όλες τις κυβερνήσεις, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, φυτρώνουν σαν μανιτάρια διάφορα ιδιωτικά ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα στο νησί.
  • Αυτό αποτυπώθηκε και στις κινητοποιήσεις που έγιναν στο νοσοκομείο (2 από αυτές ήταν στις 14-3-2019 και στις 3-7-2019), καθώς και σε άλλες κινητοποιήσεις στο νησί όπου, μαζί με άλλες διεκδικήσεις, έμπαιναν από τους συγκεντρωμένους και τα αιτήματα για το νοσοκομείο και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας του νησιού (π.χ απεργιακή συγκέντρωση στις 14-11-2018). Βέβαια, οι της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαν κινητοποιήσεις γιατί δεν συμμετείχαν σε αυτές, αφού στήριζαν την αντιλαϊκή και ανθυγιεινή πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που, μεταξύ άλλων, παγίωσε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας του υγειονομικού προσωπικού, (συμβασιούχοι, επικουρικοί και όχι μόνιμοι) και τις ευκαιριακές μετακινήσεις γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.
  • Τις καταγγελίες και τα αιτήματα των σωματείων και φορέων επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως του Νομαρχιακού Τμήματος Λήμνου της ΑΔΕΔΥ και του Παραρτήματος Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου, στις 2-11-2018 και στις 13-4-2019, της Ένωσης Ιατρών του νοσοκομείου στις 2-10-2018, του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο στις 22-10-2018, έφερε στη Βουλή το ΚΚΕ με αναφορές και ερωτήσεις, για να πάρουν απαντήσεις που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.
  • Παρεμπιπτόντως, ας πουν στο λημνιακό λαό ποια είναι η θέση τους για δημιουργία και λειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στο νοσοκομείο. Μήπως συμφωνούν με την κα Γκάγκα ότι είναι περιττές για το νησί μας;
  • Όσο για τις κρατικές επιχορηγήσεις στο νοσοκομείο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τους λέμε ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Σύμφωνα με στοιχεία της ίδιας της διοικητικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, αυτές είχαν κατακόρυφη πτώση από το 2016 μέχρι το 2019. ( 3.418.865€ το 2016, 2.290.000€ το 2017, 1.401.000€ το 2018 και 1.373.934€ το 2019).
  • Αναμφισβήτητα, όσες κατακτήσεις, είχαμε για το νοσοκομείο του νησιού μας με όλες τις κυβερνήσεις, έστω και μικρές, έστω κι αν κάποιες τις πήραν πίσω, αυτές έγιναν κάτω από την πίεση των αγώνων των σωματείων και φορέων του νησιού και δεν χαρίστηκαν από καμιά κυβέρνηση.
  • Γιατί η πολιτική των ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ που προαλείφονται να κυβερνήσουν ή να συγκυβερνήσουν, (με δεκανίκια ή χωρίς δεκανίκια), είναι η διαχείριση ενός εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας, σε βάρος της ζωής και της υγείας του λαού. Μόνο το ΚΚΕ αποδεικνύει στην πράξη τη θέση του για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας.
  • Γι’ αυτό και κριτήριο για την ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της 21ης του Μάη, πρέπει να είναι και η ικανοποίηση των αιτημάτων των σωματείων και φορέων για το νοσοκομείο και τις δομές πρωτοβάθμιας υγείας του νησιού μας.

 

Μύρινα 1-4-2023

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button