Απόψεις

Κορονοϊκός : Καμιά άδεια, καμιά μετακίνηση !   

Η Ερώτηση του ΚΚΕ για το συγκεκριμένο Στρατόπεδο (στη Λεσβο)  ειναι απλα ενα δειγμα για ο,τι συμβαινει στον χωρο αυτον, γιατι και στη Λημνο εχει παρατηρηθεί  και εχουμε  ταξιδια αδειουχων κλπ  ανεξελεκτα.

Καταλαβαίνουμε οτι δεν ειναι εύκολα τα πράγματα σε έναν τόσο μαζικό χωρο όμως  τα καθορισμένα μετρα, οπως οι 14 μερες απομόνωσης σε όλους τους νεοαφιχθέντες  ισχύει για όλους…

Το καλύτερό ειναι:  μεχρι να ληξουν τα μετρα: καμιά άδεια, καμιά μετακίνηση !

ΚΚΕ – Κοινοβουλευτική Ομάδα

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: Έλλειψη μέτρων προστασίας στο Στρατόπεδο Μαυρουδή στη Μυτιλήνη της Λέσβου.

Φαντάροι από το στρατόπεδο Μαυρουδή στη Μυτιλήνη, με επιστολή τους διαμαρτύρονται για τις συνθήκες συγχρωτισμού που επικρατούν στους θαλάμους του στρατοπέδου.

Επισημαίνουν ότι καλούνται να μένουν πολλά άτομα σε δύο θαλάμους με μία τουαλέτα. Ακόμη τονίζουν ότι ο ένας θάλαμος μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε ως αποθήκη. Ωστόσο χρησιμοποιήθηκε σαν θάλαμος χωρίς να έχουν γίνει η απαραίτητες ενέργειες για απολύμανση.

Επίσης αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν τα απαραίτητα υλικά και μέσα προστασίας από τον κορονοϊό, όπως γάντια, σαπούνι και αντισηπτικά.

Οι φαντάροι που επιστρέφουν από άδεια, μένουν μαζί με τους υπόλοιπους, χωρίς να παίρνονται μέτρα καραντίνας, με κίνδυνο μετάδοσης της νόσου, από κάποιον που μπορεί να είναι φορέας ή να νοσεί.

Επισημαίνουν ακόμη ότι η μεταφορά κάποιων φαντάρων σε άλλο στρατόπεδο δεν έλυσε το πρόβλημα, μιας και τις υπόλοιπες μέρες αναμένονται και άλλοι φαντάροι να επιστρέψουν από άδεια.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αποφυγή συγχρωτισμού στο στρατόπεδο Μαυρουδή, τον εφοδιασμό τους με τα απαραίτητα υλικά και μέσα προστασίας από τον κορονοϊό, καθώς και την απολύμανση της μονάδας;

 

Οι Βουλευτές

Παπαναστάσης Νίκος

Κομνηνάκα Μαρία

Παφίλης Θανάσης

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button