Λήμνος

" ΚΟΥΡΚΟΥΤΑ ΧΩΝΑΚΙ" !!!

Είναι μια ιδέα της Σόφης Χαψή,  την οποία πρέπει να πατεντάρει, γιατί σίγουρα σε αυτή την “κυραλάτη” μορφή  η  “Κουρκούτα Χωνάκι” έχει μια εμπορική προοπτική. Δηλαδή όποιος στήσει το καλοκαίρι στην Αγορά ένα χώρο πώλησης  “Κουρκούτα – Χωνάκι”, σίγουρα θα κάνει χρυσές  δουλειές.  

Το είδαμε και το δοκιμάσαμε στην εκδήλωση   του Δημοτικού  Συνδυασμού ΣΥΜΠΑΝ,  στην Πλατεία Υψιπύλης  το Σαββατο 18/5/19,  σε μια Γιορτή του Συνδυασμού  αυτού  για την έναρξη της Τουριστικής περιόδου! 

Η  Κουρκούτα είναι ένα καθιερωμένο,   παλιότερα,  στη Λήμνο γλυκό,  πολλές φόρες και ένα χορταστικό πρόχειρο  φαγητό,  το οποίο ήταν πολυ συνηθισμένο  σε αγροτικά, κυρίως,  σπίτια. Τα τελευταία  χρόνια προσφέρεται σε  πλαστικά βαζάκια,  με ένα κουταλάκι,  σε  διάφορες εκδηλώσεις όπως στο Καρναβάλι της Πλάκας ή στις Ιπποδρομίες της Καλλιόπης.

Η ιδέα της Σόφης  να το βάλει σε χωνάκι το κάνει πιο εύκολο  για κατανάλωση και πολύ πιο  μοντέρνο και ελκυστικό (εκεί θα παίξει) !

“Κουρκούτa   -Xωνάκι”   με κανέλα ή περιχυμένο  με  πετιμέζι ή   ακόμη και με σοκολάτα κ.α.  θα είναι  ένα μοναδικό και πολύ Λημνιό  street food,  αν  αποφασίσουμε να το καθιερώσουμε στην τουριστική περίοδο! 

Στη φωτογραφία ο Γιώργος  Καριακλής, υπερήφανος καταναλωτής!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button