ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Κούρνος Φέστιβαλ ! “Σπόροι σε κίνδυνο” Μια κριτική ματιά στη Συναυλια, 26/8/22, στην Ηφαίστεια…

Σπόροι σε κίνδυνο

Γράφει ο Βασίλης Πλιάτσκας

Μία μυσταγωγική σύνθεση κλασικής μουσικής, φυσικών ήχων, παρθένου τοπίου και αρχαίας κληρονομιάς.

Οι ήχοι της θάλασσας και των αγρών  μπλεγμένοι με τους ήχους από το φλάουτο, το κανονάκι, το βιολί και το βιολοντσέλο δημιουργούσαν μια γλυκιά σύνδεση του τώρα με το παρελθόν και τις ξεθωριασμένες από τον καιρό ρίζες και πατρίδες μας.

Αλληγορικός ο τίτλος “Σπόροι σε κίνδυνο” που αν και αναφέρεται στη γεωργική υπεραπόδοση και εκμετάλλευση της γης, μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι στις μέρες μας αυτό συμβαίνει ακόμα και με τις ανθρώπινες ζωές.

Μία πολύ ωραία προσπάθεια, η οποία θα μπορούσε να είναι η απαρχή για νέα καλλιτεχνικά δρώμενα στην Ηφαιστεία και γενικότερα στο νησί της Λήμνου.

Πάντα με σεβασμό στον ιστορικό και αρχαιολογικό χώρο μπορεί με μικρές πινελιές βελτίωσης να διαφοροποιηθεί ο φωτισμός του χώρου, για την ασφάλεια των επισκεπτών του. Καθώς και την βελτίωση της ακουστικής για να συνεχίσουν τα μουσικά φεστιβάλ με επιτυχία.

Βασίλης Πλιάτσκας

Σημ. LimnosNea.gr :  Η φωτογραφία ειναι  του Βασίλη  Πλιάτσκα με  ένα  από τα 6 μέλη της εκπληκτικής ορχήστρας “Oros Ensemble”   και  ειναι η Γιαπωνέζα, Καζούγιο Τσουνεχίρο, διάσημη στο μουσικό όργανο που ονομάζεται (για να μαθαίνουμε):  Βιμπράφωνο ! Μια παρατήρηση με την  ευκαιρία… το  όργανο αυτό  ακουγόταν χαμηλότερα από το σύνολο…Αυτό αν ηταν μονο δικη μου “εκδοχή” ισως και να μην  ειχε γενικευμένη  αξία για να γραφεί  όμως  το ίδιο μου ειπε και ο Βασίλης του παραπάνω άρθρου και άλλοι !

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button