ΑπόψειςΕπιλεγμένα

ΚΡΑΤΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΝΘΕΤΟ -ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ!

Της Μαρίας Λαμπαδαρίδου Πόθου

ΚΡΑΤΩ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΝΘΕΤΟ της εφημερίδας ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ με τίτλο ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, σήμερα, 6 Ιουνίου, και νιώθω μια όμορφη υπερηφάνεια. Είναι υπέροχο, κάτι πιο πολύ, είναι μαγικό! Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Λυκείων της Λήμνου γράφουν και είναι τόσο συναρπαστικά όσα λένε όπως τα λένε! Γίνεται τόσο συναρπαστική και μαγική και η Λήμνος η ίδια μέσα από τους θρύλους και τους  μύθους της, μέσα από τις παραδόσεις αλλά και τις αρχέγονες ακόμα ιδιαιτερότητές της, που τις επέλεξαν για αυτή την συλλογική τους σημαντική δημιουργία.

Αισθάνομαι ευγνωμων τούτη τη στιγμή για τους αρμόδιους της εφημερίδας ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, που τοσο γενναιόδωρα και με εμπιστοσύνη έδωσαν τον λόγο στους μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων Λήμνου, ουσιαστικά, στους αυριανούς πολίτες της χώρας μας, να αναδείξουν τις ευφυείς ικανότητές τους –  αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και το νησί –  ευγνωμοσύνη και βαθιά ευχαριστία, αγαπητή μας κυρία Μάρνυ Παπαματθαίου.

ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΞΙΖΟΥΝ στους μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων Λήμνου καθώς και στους εκπαιδευτικούς των Λυκείων. στον διευθυντή Λυκείων κ. Βασίλη Αρκά και στην συναρμόδια για την οργάνωση του ένθετου,  καθηγήτρια κα Ιουλία Λυγδά, που τοσο άξια εργάστηκαν και συνεργάστηκαν, με απέραντη και ευφυή φροντίδα, για να υπάρξει αυτό το πολύ τιμητικό για την Λήμνο ένθετο, άξιο να περιέχεται στην ιστορική και πολυσήμαντη εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ που σήμερα κυκλοφορεί.

Και είναι ξεχωριστή τιμή μου που οι μαθητες και οι μαθήτριες των Λυκείων μού πήραν συνέντευξη με τόσο εύστοχες και ανήσυχες ερωτήσεις.

Ήδη μέσω της καθηγήτριάς τους κας Ιουλίας Λυγδά, τους έστειλα μήνυμα, όσοι μαθητές και μαθήτριες των Λυκείων θέλουν και μπορούν να έρθουν στην Δημοτική μου Αίθουσα της Μύρινας, στο Σαχτούρειο, να μιλήσουμε για όσα με ρώτησαν, για εκείνα που δεν χώρεσαν στην συνέντεξη του Ένθετου, και μακάρι οι απαντήσεις μου να τους βοηθήσουν στο ελάχιστο.

Μπράβο στα Λημνιά παιδιά και μπράβο στους άξιους καθηγητές τους. Η ευγένεια, το ήθος και η ποιότητα των κειμένων τους αναδεικνύουν όλον τον ιστορικό και προϊστορικό πλούτο του νησιού μας, όλες τις καλλιτεχνικές και σπάνιες ομορφιές που η Φύση από την αρχέγονη διαδρομή αποτύπωσε πάνω της, και μάς κάνουν να νιώθουμε  υπερήφανοι που είμαστε Λημνιοί.

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button