ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Κρίσιμη Παρέμβαση! Και η Λημνος στη σύνδεση με το Βόλο. Να γιατι…

Με Επιστολή του στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας,  ο Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Νύκτας,   με αντικείμενο τα τουριστικά της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, ζητά να δρομολογηθεί πλοίο από το Βόλο προς τα Νησιά της Περιφέρειας και εξηγεί πόσο αυτή η σύνδεση θα είναι αναπτυξιακή και σημαντική.

Στην Ανάλυση του ο κ. Νύκτας ανάφερε ότι η σύνδεση του Βόλου με τη Λέσβο, Χίο, Σάμο θα δώσει νεες προοπτικές στα Νησιά αυτά  αλλά και σε όλη την Θεσσαλία και την Κ. Ελλάδα.

Γιατι όμως  λείπει απο την Πρόταση η Λήμνος; το άλλο μεγάλο Νησί της Περιφέρειας με παράδοση σχέσεων με το Βόλο και τη Θεσσαλία; Η Σύνδεση Βόλος – Λημνος  χρονολογείται απο την  εποχή της Αργοναυτικής Εκστρατείας (!!!)

Θα μπορούσε να λείπει η Λήμνος απο την Σύνδεση αυτή αν λογω θέσης επιβαρύνει  πολύ τη γραμμή σε μίλια και διάρκεια ταξιδιού.

Θεωρούμε βέβαιο ότι ο Αντιπεριφερειάρχης  έχοντας μια  γενική εικόνα του χάρτη του Αιγαίου θεώρησε ότι για τη γραμμή αυτή η Λήμνος λόγω θέσης στο Β. Αιγαιου θα είναι “έκτος” … Όμως ο χάρτης,  αν δεν τον μετρήσεις,  ξεγελά !

Ξέρετε πόσα παραπάνω είναι τα μίλια απο το Βόλο στη Μυτιλήνη μέσω  Λήμνου; 15 μίλια !

Βόλος – Μυτιλήνη είναι 197 μ. – Βόλος – Λήμνος – Μυτιλήνη  212.

15 μιλια παραπάνω και διάρκεια ταξιδιού 45΄ επί πλέον!

Με αυτά τα δεδομένα είναι δυνατόν η Λήμνος να αποκλειστεί απο μια τέτοια μελλοντική σύνδεση; Όχι κ. Νύκτα !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button