ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Κρούσμα στη Λημνο από δείγμα στην Ηγουμενίτσα, πριν 5 μέρες!

Ένα κρούσμα,  που προέκυψε απο   δείγμα το οποίο πάρθηκε στην Ηγουμενίτσα κατά την είσοδο 2 τουριστριών στην Ελλάδα, θα χρεωθεί στη Λήμνο αφού οι τουρίστριες μετά τη λήψη του Δείγματος   ήρθαν εδώ για τουρισμό.

Για κάποιο λόγο, απαράδεκτο πάντως,   οι τοπικές  Αρχές , Αστυνομία και Πολιτική Προστασία,  ειδοποιήθηκαν  5 μέρες αργότερα,  το Σάββατο 29/8,   από την είσοδο των τουριστριών  στην χώρα και τη λήψη του δείγματος,  τη Δεύτερα 24/8.

Η αστυνομία με την συνδρομή της Πολιτικής Προστασίας και βασικά του Δήμου έδρασε άμεσα και εντος 3 ωρών από την ειδοποίηση που έλαβε    από  τον ΕΟΔΥ, εντόπισε  τις 2 τουρίστριες,  οι οποίες έκαναν τουρισμό  με ένα ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο ΒΑΝ, όχι τροχόσπιτο , και  βρέθηκαν  στην   περιοχή του Κέρους,  σε ένα χώρο  που έχει μεταβληθεί , παρανόμως,  σε Κάμπινγκ.

Εκεί ειδοποιήθηκαν οτι θα πρέπει να παραμείνουν σε Καραντίνα σε ένα Ξενοδοχείο Αναφοράς,  που εξ αρχής και βάση  Πρωτοκόλλου έχει δημιουργηθεί στη Λήμνο.

Το ξενοδοχείο αυτό  είναι ενοικιαζόμενα δωμάτια ( περίπου 12 κλινών ) και βρίσκεται στο Κέντρο της Μύρινας , έχει νοικιαστεί  γι αυτό  το σκοπό της Καραντίνας και για πρώτη φορά χρησιμοποιείται !

Θα γίνει φυσικά ανίχνευση   των  επαφών των δυο τουριστριών,    που   φαίνεται ότι  δεν είχαν επαφές  με άλλους  στην περιοχή,  παρά μόνο με  τοπικό μαγαζί για ψώνια. Από εκεί   πάρθηκε δείγμα και αναμένεται αύριο  Τριτη 1/9 , να έχουμε το αποτέλεσμα.  Πάντως αυτές  οι επαφές των  δυο νεαρών, γύρω στα 25,τουριστριων δεν θεωρούνται  “στενές”  και λογικά δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα.

Ολα τα παραπάνω είναι συμπεράσματα με βάση όσα μας είπε ο Δήμαρχος,  Δημ Μαρινάκης σε εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ  και από γενικότερο ρεπορτάζ  που  κινάμε !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button