Κυδώνια ψητά στο φούρνο
Κυδώνια ψητά στο φούρνο
Όταν βλέπεις κυδώνια και ρόδια, σημαίνει ότι ήλθε το φθινόπωρο.
Ευκαιρία για να φτιάξουμε ένα γλυκό με ιδιαίτερη γεύση.
Τα κυδώνια σιγοψήνονται ωσότου μαλακώσουν σε ζουμί που δεν γίνεται πολύ πηχτό ούτε ιδιαίτερα γλυκό, το οποίο όμως διαθέτει υπόνοια κρασιού.
Tα ψητά κυδώνια φούρνου σερβίρονται ως ελαφρύ επιδόρπιο με στραγγιστό γιαούρτι ή κρέμα σαντιγί.
ΥΛΙΚΑ
2-3 κυδώνια
Χυμό λεμονιού
Χυμό από 5 πορτοκάλια
100 γρ γλυκό κρασί
2 κανελόξυλα
Γλυκάνισο
4-5 κουταλιές σούπας ζάχαρη ακατέργαστη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω και ξεφλουδίζω τα κυδώνια. Τα κόβω σε φέτες και τ’ αλείφω με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν.
Τοποθετώ τις φέτες κυδωνιού σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ψήνω τα κυδώνια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για συνολικά 2,5-3 ώρες ωσότου να μαλακώσουν. Κατά το ψήσιμο, καλύπτω το πυρίμαχο σκεύος με αλουμινόχαρτο το οποίο αφαιρώ προς το τέλος του χρόνου για να πάρουν τα κυδώνια ροδοκόκκινο χρώμα και να δέσει το ζουμί τους.
Καλή επιτυχία!