Περιοδικό

Κυριακή των Μυροφόρων, σήμερα

Επιμέλεια: Θ. Δημητριάδης

Κυριακή των Μυροφόρων σήμερα

Η Τρίτη Κυριακή από την Ανάσταση είναι αφιερωμένη στην τιμή και την ιερή μνήμη των Μυροφόρων γυναικών, του Ιωσήφ από την Αριμαθαία και του Νικόδημου του ευσχήμονος βουλευτού, νυκτερινού μαθητή του Ιησού.

Όλοι αυτοί υπήρξαν οι πρώτοι μάρτυρες της ανάστασης του Ιησού.

Οι τρεις μυροφόρες γυναίκες είχαν μεγάλη αγάπη και αφοσίωση στον Ιησού Χριστό. Για να αλείψουν το σώμα του έπρεπε να υπερνικήσουν πολλές δυσκολίες και εμπόδια. Έπρεπε να αντιμετωπίσουν τους άρχοντες, το λαό, τη φρουρά και να κυλίσουν τη μεγάλη και βαριά πέτρα του μνημείου. Δε λογάριασαν όμως τίποτε απ’ όλα αυτά, γιατί η ψυχή τους γέμιζε από την αγάπη του αναστημένου Κυρίου μας. Ο Κύριος βράβευσε την ηρωική πράξη των γυναικών και τις βεβαίωσε πως ο Χριστός είναι η αληθινή ζωή και ανάσταση.

Η πράξη των μυροφόρων αποκαλύπτει την ουσία και τη δύναμη της πίστης μας.

Ο ιερός Χρυσόστομος γράφει:

«Πρώτα ο Άγγελος απαλλάσσει τις Μυροφόρες από τον φόβο και έπειτα ομιλεί περί αναστάσεως. Αφού τις απάλλαξε από τον φόβο με τα λόγια και την εμφάνισή του πρόσθεσε λέγων γνωρίζω ότι ζητείται τον Ιησούν τον Εσταυρωμένο. Και εκείνες εξήλθαν από το μνήμα με χαρά και φόβο, διότι είδαν καταπληκτικό και παράδοξο πράγμα, κενό τον τάφο, όπου προηγουμένως Τον είχαν δει να ενταφιάζεται».

Σήμερα ευαγγελιζόμαστε το μήνυμα της Αναστάσεως, επαναλαμβάνοντας τους λόγους του Αναστάντος Κυρίου προς τις Μυροφόρες: «Χαίρετε. Ειρήνη υμίν.» Χριστός Ανέστη.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button