Ανακοινώσεις

“Λευκο” “Ακυρο” απο τη Λαϊκή Συσπείρωση στο 2ο Γυρο! Διαβάστε με πιο σκεπτικό ….

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Για τα αποτελέσματα των τοπικών εκλογών και τη στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον β΄ γύρο των εκλογών

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες κατοίκους της Λήμνου, που, ξεπερνώντας πιέσεις, εκβιασμούς, μηχανισμούς χειραγώγησης και εξαγοράς γενικότερα, έφτασαν στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου στο χέρι, ενισχύοντάς την τόσο σε ποσοστό, (7,84% από 6,21%), όσο και σε ψήφους (687 από 547).

Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους κατοίκους της κοινότητας της Καλλιόπης που για πρώτη φορά εξέλεξαν πρόεδρο από το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τα αποτελέσματα των εκλογών επιβεβαιώνουν θετικές διεργασίες που κυοφορούνται, 3 μόλις  μήνες μετά από τις βουλευτικές εκλογές, παρότι ο συσχετισμός εξακολουθεί ακόμα να είναι πολύ αρνητικός.

 

Αυτή η τάση εκφράστηκε με τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης», τόσο στις 13 Περιφέρειες της χώρας, όσο και σε 262 Δήμους, με μεγάλη αύξηση στους μεγαλύτερους Δήμους της Αττικής και αλλού.

Δεν είναι τυχαίο ότι σε έξι μεγάλους Δήμους η Λαϊκή Συσπείρωση είναι στον β΄ γύρο, ενώ στην Ικαρία εξελέγη και πάλι Δήμαρχος της Λαϊκής Συσπείρωσης από τον α΄ γύρο των εκλογών.

 

Ειδικά για τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, εκφράστηκε μέσα από τη μεγάλη άνοδο της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου σε ποσοστό, (13,30% από 8,40%) και σε ψήφους (1172 από 708).

  Για τον β΄ γύρο των εκλογών, καλούμε τον λαό της Λήμνου να στείλει μήνυμα καταδίκης, με λευκό ή άκυρο, εκείνων των κομμάτων και των συνδυασμών -όπως κι αν ονομάζονται- σε Δήμο και Περιφέρεια, που κινούνται στην ίδια γραμμή και υπηρετούν την τοπική διοίκηση ως “μακρύ χέρι” του κράτους, των κυβερνήσεων και των επιχειρηματικών συμφερόντων.

 

Ειδικά για τον Δήμο Λήμνου, ζήσαμε την τετραετία που πέρασε την πολιτική των δήθεν ανεξάρτητων συνδυασμών του κου Μαρινάκη ως Δημοτική Αρχή και της κας Γεώργα ως αξιωματική αντιπολίτευση. Παρά τις επιμέρους διαφορές, συμφωνούσαν στα βασικά, στην πολιτική στήριξης των κυβερνητικών επιλογών της αποθέωσης της ανταποδοτικότητας, με πεισματική επιμονή ενάντια στη μείωση των δημοτικών φόρων και τελών, της σταδιακής εκχώρησης υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες, την εχθρική στάση απέναντι στα σωματεία των εργαζομένων και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους, την έλλειψη κάθε διάθεσης για διεκδικήσεις από το κράτος για χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό.

 

Οι συνδημότες μας ας μην έχουν καμιά αμφιβολία ότι την ίδια πολιτική θα ακολουθήσει όποιος από τους δύο συνδυασμούς αναδειχθεί νικητής την ερχόμενη Κυριακή.

 

Το ίδιο και στην Περιφέρεια, όπου ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε συνδυασμούς που υπηρέτησαν, υπηρετούν και θα υπηρετούν την κυβερνητική πολιτική πίσω από τα παχιά λόγια για «το καλό του τόπου».

 

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης στις μεγάλες μάχες, στο εργατικό – λαϊκό κίνημα, για να εμποδιστούν νέα αντιλαϊκά μέτρα. Για την πραγματική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας, όλων όσων υποφέρουν. Για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Για τη διεκδίκηση έργων και υποδομών που θα υπηρετούν την προστασία του λαού. Για να υπάρχει μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση, για να ανοίξουμε το δρόμο, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων.

 

Μύρινα 11-10-2023

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

 

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button