Λήμνος

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΚΑΣΠΑΚΑΣ – ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΚΑΣΠΑΚΑΣ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αγαπητοί, συγχωριανοί,

  Στις 26 Μαΐου καλούμαστε να ψηφίσουμε για τις ευρωεκλογές, για την Περιφέρεια, το Δήμο, αλλά και για Συμβούλιο Κοινότητας στο χωριό.

  Οι εκλογές αυτές γίνονται σε μια περίοδο όπου λιγοστεύουν κάθε χρόνο τα κρατικά κονδύλια για τους Δήμους και τις Κοινότητες και να μας φορτώνουν με επιπλέον φόρους και δημοτικά τέλη χωρίς να έχουμε και την ανάλογη ανταπόδοση σε καθαριότητα, ύδρευση, ή άλλες υπηρεσίες του Δήμου.

  Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν υλοποιήθηκε το σύνολο σχεδόν των έργων που πρότεινε το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού, μέσα από τα Τεχνικά Προγράμματα των 5 ετών της θητείας του, αφού και η Δημοτική Αρχή δεν διεκδίκησε από τις κυβερνήσεις επιπλέον κονδύλια για το Δήμο.

  Από την πλευρά της παράταξής μας, μεταφέραμε στο Τοπικό Συμβούλιο με τον εκλεγμένο σύμβουλο, όλα τα προβλήματα που μας θέσατε και πιέσαμε να γίνονται συνεδριάσεις μία φορά το μήνα όπως προβλέπει και ο νόμος. Όμως, τόσο η Δημοτική Αρχή, όσο και η πλειοψηφία του Τοπικού Συμβουλίου απαξίωσαν τις λαϊκές συνελεύσεις και τη λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου. Στη διάρκεια της 5ετίας έγιναν μόνο 2 λαϊκές συνελεύσεις και το Τοπικό Συμβούλιο συνεδρίασε ελάχιστες φορές.

Παράλληλα, με ανακοινώσεις της παράταξής μας αναδείξαμε την αδιαφορία της Δημοτικής αρχής σε προβλήματα όπως είναι η καθαριότητα, ο φωτισμός του χωριού και η επάρκεια σε νερό στο χωριό και τον οικισμό του Αη Γιάννη. Χαρακτηριστική είναι η απαξίωση του αιτήματος για νέα υδρευτική γεώτρηση, παρόλο που από το 2014 υπήρχε στον προϋπολογισμό ανάλογο κονδύλι. Δεν ξεχνούμε επίσης την παράδοση των πηγών του χωριού της Αγίας Παρασκευής στον κ. Χαλαμανδάρη, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, παρά την κατακραυγή του κόσμου.

  Παρόλα αυτά, μέσα από συνεχείς παρεμβάσεις της παράταξής μας, καταφέραμε επιτέλους να τελειώσει το έργο του βιολογικού καθαρισμού για το χωριό, μετά και από αγώνες 20ετίας.

  Σας υπενθυμίζουμε ότι από το 1974 μέχρι το 2014 όπου την πλειοψηφία στο Συμβούλιο της Κοινότητας είχαν οι δυνάμεις της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, πετύχαμε με οργάνωση και μαζικές κινητοποιήσεις, μια σειρά κατακτήσεις όπως η αναγνώριση του Αη Γιάννη ως οικισμού και η ηλεκτροδότηση και υδροδότησή του, το δίκτυο της ύδρευσης και αποχέτευσης στο χωριό, η κατασκευή του περιφερειακού δρόμου Κάσπακα-Αη Γιάννη και το δρόμου Κάσπακα-Κορνού και πολλά άλλα μικρά και μεγάλα έργα.

 

Αγαπητοί, συγχωριανοί,

 Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, (νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ), θα κληθούμε να ψηφίσουμε για 5μελές Συμβούλιο Κοινότητας σε ξεχωριστή κάλπη από το Δημοτικό Συμβούλιο. Όπως στις εκλογές για το Δημοτικό Συμβούλιο, έτσι και στις εκλογές για τα Συμβούλια Κοινοτήτων, εμφανίζονται διάφοροι συνδυασμοί ως «ανεξάρτητοι». Όμως το νησί μας και ο τόπος μας είναι μικρός και δεν μπορούν να κρύψουν ότι οι συνδυασμοί αυτοί στηρίζονται από συγκεκριμένους δημοτικούς συνδυασμούς.

Αγαπητοί, συγχωριανοί,

  Μπροστά στις εκλογές της 26ης Μαΐου το δίλημμα είναι : Θα δεχτούμε άλλη μια 4ετία «μια από τα ίδια»;

  Σας καλούμε να αλλάξουμε την κατάσταση δίνοντας την πλειοψηφία στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ για να παλέψουμε μαζί από καλύτερες θέσεις για :

 

 • Κατασκευή φράγματος στην περιοχή «Ραγκαβάς»
 • Μελέτη για δίκτυο αποχέτευσης στον Αη Γιάννη που θα συνδέεται με την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού στον Κάσπακα.
 • Δύο νέες υδρευτικές γεωτρήσεις, μία στον Κάσπακα και μία στον Αη Γιάννη.
 • Καλύτερη καθαριότητα στον Κάσπακα και στον Αη Γιάννη που να ανταποκρίνεται και στα τέλη καθαριότητας που πληρώνουν οι κάτοικοι.
  • Επισκευή περιφερειακού και παραλιακού δρόμου οικισμού Άγιου Ιωάννη σε όλο το μήκος του
  • Τσιμεντροστρώσεις και επισκευές δρόμων
  • Μελέτη για αλιευτικό καταφύγιο και διάνοιξη του υπάρχοντος μέχρι την κατασκευή καινούργιου.
  • Επέκταση του οικισμού του χωριού προς την Αγία Παρασκευή και προς τον περιφερειακό του Αη Γιάννη.
  • Επέκταση του οικισμού του Αη Γιάννη από Κατσαϊτη μέχρι Καρβουνόλακκα.
  • Επέκταση δικτύου ΔΕΗ προς περιοχή Καρβουνόλακκας
 • Επέκταση του δικτύου αποχέτευσης του Κάσπακα προς Αγία Παρασκευή και προς Άγιο Γεώργιο

 

 

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΣΠΑΚΑ

 1. ΑΓΑΛΙΑΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ υδραυλικός, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λήμνου
 2. 2.      ΚΕΡΑΜΙΔΗ ΑΘΗΝΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ξενοδοχοϋπάλληλος, μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου
 3. 3.      ΚΟΝΤΑΡΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ συνταξιούχος οικοδόμος, πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Κάσπακα
 4. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ αλιέας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ποδοσφαιρικής ομάδας του Κάσπακα
 5. 5.      ΛΙΑΝΟΥ ΕΦΗ ιδιωτική υπάλληλος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου του Κάσπακα
 6. ΠΙΝΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ οικοδόμος, Δημοτικός Σύμβουλος, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Λήμνου, αντιπρόεδρος του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button