ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Λημνος : 100 Ενεργά Κρούσματα μεχρι σήμερα. Πως θα πέσουμε στην Κιτρινη και Πράσινη Κατηγορία και στο Covid Free Νησι.

100  εφθασαν να είναι τα Κρούσματα  στη  Λήμνο,   από την έναρξη της Πανδημίας. Ένας αριθμός που σε όλες τις περιπτώσεις δημιουργεί μια “επετειακή” εικόνα…

Μας  το θύμισε αυτό το 100  σε σημερινή,   24/5,  ραδιοφωνική μας  συνομιλία ο Θόδωρος Μονοκρούσος,   ο οποίος κρατά ένα αρχείο και ως καθηγητής και οικονομολόγος που είναι βάζει τα Νούμερα σε μια  σειρά και  τάξη για να υπάρχει μια πλήρης εικόνα (φωτογραφία)  αυτής της επώδυνης πορείας.

Με το τελευταίο  κρούσμα πριν 3 μέρες,  21/5,   συμπληρώσαμε τα 100. Το πρώτο  στη Λήμνο  σημειώθηκε το Σεπτέμβρη, μας θύμισε ο κ. Μονοκρούσος,   και επεσήμανε  οτι  σήμερα  έχουμε  9 Ενεργά  Κρούσματα σε Καραντίνα,  τα οποία,  αν τις επόμενες μέρες δεν έχουμε νέα,  στο τέλος του Μάη θα είναι  ΜΗΔΕΝ  και θα χαρακτηριστούμε,   όσο διαρκεί το ΜΗΔΕΝ,  ως  COVID  FREE Νησί.

Αλλη πληροφορία που βγήκε απο τη συνομιλία μας είναι ότι   με τα 9 Ενεργά Κρούσματα πάμε με τον υπολογισμό σε 100.000 κατοίκους   σε ένα νούμερο 52,  οριακά πανω απο το 50 που είναι η Πορτοκαλί   Κατηγορία.  Πιο κάτω  είναι το Κίτρινο και το πιο χαμηλά   το Πράσινο. Γνωστό ότι πάνω από το Πορτοκαλί είναι η υψηλή σε κρούσματα κατηγορία που τη Χρωμάτισαν με   Κόκκινο.

Οπως φαίνεται γρήγορα με τη μείωση των Ενεργών Κρουσμάτων θα πάμε στο Κίτρινο και ευχόμαστε, μας είπε ο κ. Μονοκρούσος,  να μην έχουμε νεα κρούσματα οπότε  θα  φτάσουμε  στην πιο χαμηλή Πράσινη Κατηγορία,  η οποία δίνει πόντους δε κάθε τουριστικό προορισμό!

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button