Περιοδικό

Τι θα φάμε σήμερα – Ομελέτα με μανιτάρια και ζαμπόν

Τι θα φάμε σήμερα – Ομελέτα με μανιτάρια και ζαμπόν

Λένε για τους εργένηδες ότι το μόνο φαγητό που ξέρουν να μαγειρεύουν είναι τα τηγανητά αυγά, επειδή δεν χρειάζεται να έχουν πολλά υλικά και γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα. Στις μέρες μας, πάντως, με τα έτοιμα φαγητά και τα ντιλίβερι δεν χρειάζεται ούτε κι αυτό.

Η ομελέτα είναι ένα πιάτο εύκολο, γρήγορο, χορταστικό νόστιμο και οικονομικό. Ιδανικό για εργένηδες και ανυπόμονους. Συνοδεύεται εύκολα με φρέσκο ψωμί, τυρί φέτα, ένα ποτηράκι κρασί ή μια βυσσινάδα. Τα υλικά τα βρίσκουμε εύκολα στο σουπερμάρκετ και μπορούμε να τα έχουμε άνετα διαθέσιμα στο σπίτι ανά πάσα ώρα και μέρα.

ΥΛΙΚΑ  Μανιτάρια σε κονσέρβα, φρέσκο ή ξερό κρεμμύδι, μαϊδανό, αλάτι, πιπέρι, 10 αυγά, ελαιόλαδο, ζαμπόν ή μπέικον

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πετάμε το νερό απ’ την κονσέρβα των μανιταριών, και τα κόβουμε πολύ ψιλά, σαν κιμά.  Ψιλοκόβουμε το κρεμμυδάκι και μαζί με τα μανιτάρια το μαραίνουμε στο τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσει.

Σε βαθύ μπολ σπάμε 10 αβγά, το μπέικον ψιλοκομμένο, ρίχνουμε λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊδανό και χτυπάμε το μείγμα με πιρούνι.

Σε μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο ρίχνουμε το μείγμα κι από πάνω τα μανιτάρια με το κρεμμύδι.

Σερβίρεται με καλαθάκι Λήμνου και άσπρο κρασάκι. Ή ένα ποτήρι βυσσινάδα. Και για επιδόρπιο, μαστιχάτο χαλβά Λήμνου..

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button