Λήμνος

Λημνος – Άνοιξη !!!

Σκέψεις – Άνοιξη

Της Βαρβάρας Βαγιάκου Βλαχοπουλου

Άκουγα χθες έναν γιατρό- λοιμωξιολόγο θαρρώ…τι άλλο θάταν ,εξαντλήσαμε τη λίστα τους ,να αποκαλεί τον κορονοϊό ζουζούνι ,που ξέφυγε της επιστήμης και θερίζει ζωές .

Ανεξιχνίαστος ,ούτε την ορθογραφιά του δε μάθαμε ακόμα .

Τον εχω συναντήσει να περιφέρεται κομψευόμενος επισήμως στα ΜΜΕ ως κορωνοϊός ,ενίοτε ως κοροναϊός και συνήθως με την φόρμα της δουλειάς του θεριστή δηλ.κορονοϊός και πολύ του είναι.

Σήμερα ημερολογιακά μπαίνουμε επίσημα στην Άνοιξη .

Συγγνώμη .Δε μπαίνουμε .Μόνη της θα μπει .Εμείς κανονικά ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ….να σηκώσουμε το φετεινό της βάρος.Και προσοχή μη λείψει κανείς, χρειαζόμαστε ΟΛΟΙ .Το βάρος ειναι μεγαλύτερο και απο τον ΓΟΛΓΟΘΑ.

Μόνη της λοιπόν φέτος η Άνοιξη θα κουβαλήσει τα συμπράγαλα της ζωγραφικής .

Καναβάτσα ,πινέλα,χρώματα,λουλούδια ,πέταλα, σέπαλα,ύπερους και στήμονες …και όλα τα ζουζούνια της επικονίασης για τη δημιουργία της ζωής .

Οι ζωγράφοι θα λείπουν .Και τα χρώματα θα κληθούν μόνα τους να πλέξουν τις περιποκλάδες και τα αρώματα του τριφυλιού ,στα καναβάτσα .

Τα ακάνθινο στεφάνι του Σταυρού θα το πλέξει μόνη της η Μεγάλη Πέμπτη με τα δάκρυα των ομματιών της Παρθένου Μαρίας που μόνιμα ποτίζουν τον άγιο τάφο.

Ο Απρίλης θα αμφισβητήσει το ίδιο του το ψέμα….κι ο Μάης θα στερήσει στα λιβάδια του τα ξεφαντώματα και τους χορούς της μέρας του της Πρώτης.

Όλοι θα τρέχουμε πίσω απο το ζουζούνι του λοιμωξιολόγου ,αυτο το καταραμένο ,που τόλμησε να παραβιάσει τους νόμους της φύσης και τη σειρά των εργασιών των εποχών ,πήδηξε απο την επικονίαση στο θέρος…άρπαξε το δρεπάνι …και άρχισε το θέρος .

Κι εμείς …έγκληστοι θεατές …ακολουθούμε τα κομβόι των θερισμένων άψαλτων ψυχών …

Τόσα μαγιάτικα στεφάνια άπλεχτα …

Τόσα δάκρυα κάτω απο την ΜΠΑΡΑ …

Το ακάνθινο στεφάνι ΕΝΑ …

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button