ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Λημνος: Απαράδεκτη η επιστολή της SEAJETS και αφορά όλο το Δημ. Συμβούλιο

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ SEAJETS

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 10 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

   Μόνο απαράδεκτη μπορεί να χαρακτηριστεί η επιστολή της εταιρείας SEAJETS που εστάλη στον Δήμαρχο, αλλά αφορά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προσπαθούν να εμφανίσουν ένα «φιλάνθρωπο» πρόσωπο, τη στιγμή που χιλιάδες κάτοικοι και επισκέπτες των νησιών μας σε Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο, βίωσαν απίστευτες ώρες ταλαιπωρίας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, εξαιτίας των συχνών βλαβών των 46 χρονων πλοίων AQUA BLUE και AQUA STAR, καθώς και των πολύωρων καθυστερήσεων των SUPER RUNNER JET. Σ’ όλα αυτά προστέθηκε και το πρόβλημα με την τροφοδοσία του νησιού με εμπορεύματα.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι και στον χώρο της ακτοπλοΐας, κυβερνούν οι εφοπλιστές με όλο το νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις, και η σημερινή, κατά παραγγελία δική τους.

Έφτασαν στο σημείο να κουνούν το δάχτυλο όχι μόνο στον Δήμαρχο, αλλά και σε όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και να αξιώνουν τον έλεγχο της γνώμης και της θέσης του κάθε δημοτικού συμβούλου!!! Εδώ φαίνεται ότι όταν θίγονται έστω και στο ελάχιστο τα κέρδη των εφοπλιστών, η δημοκρατία πάει περίπατο!!!

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, ότι μόνο η μαζική λαϊκή πάλη μπορεί να επιβάλλει έστω και την παραμικρή ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των νησιωτών.

 

  Καλούμε τους εργαζόμενους, τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού, να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση – συγκέντρωση την Παρασκευή 10 του Σεπτέμβρη στις 11 μ. μ. στο λιμάνι στο χώρο κατάπλου του πλοίου, ως συνέχεια της κινητοποίησης των εργατικών σωματείων της Τετάρτης 25 Αυγούστου, προτάσσοντας το πλαίσιο αιτημάτων από το ψήφισμα της συγκέντρωσης αυτής.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

  • Άμεση αντικατάσταση του πλοίου AQUA STAR στη γραμμή Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Καβάλα – Σύγχρονα, ασφαλή, αξιόπλοα πλοία, μεγάλης χωρητικότητας σε επιβάτες, αυτοκίνητα, και εμπορεύματα, σταθερά δρομολόγια, σε όλες τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις.
  • Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση της Λήμνου με την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, καθώς και με τα άλλα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
  • Φτηνά ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια.
  • Ναυτεργάτες με σύγχρονα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, σύμφωνα και με τα δίκαια αιτήματα των σωματείων τους.

Μύρινα 9-9-2021

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

LimnoosNea.gr: Η φωτογραφία ειναι απο τη Βλάβη στον Καταπέλτη του ΑΚΟΥΑ ΣΤΑΡ , με συνέπεια άλλη μαι καθυστέρηση 5 ωρών. Οι απελπισμένοι επιβατες “βγήκαν στα κάγκελα”

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button