ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Λημνος – Απολύτως καθαρές οι Θάλασσες του Νησιού, μας είπε ο κ. Αμυράς

Οι Θάλασσες της Λήμνου είναι πεντακάθαρες, δήλωσε απερίφραστα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς,  ο οποίος βρέθηκε στη Λήμνο το Σάββατο 26/6 με πλειάδα  ειδικών, ακομη και δύτες, οι οποίοι  εξέτασαν επιτόπου το πρόβλημα με το Φυτοπλαγκτόν, που τότε υπήρχε στη Λήμνο.

Στη Σημερινή, 1/7,  τηλεφωνική συνομιλία μας στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ  ανέφερε  με τον πιο επίσημο τρόπο ότι   η Λήμνος δεν έχει κανένα πρόβλημα  από το φυτοπλαγκτόν,  το οποίο διαλύθηκε και αυτό,  τόνισε,  είναι μια φυσική διαδικασία…

Ήταν ενήμερος  για την “υποψία” που δημιουργήθηκε για τις Θάλασσες της Λήμνου   από τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα και κάλεσε τους κατοίκους και επισκέπτες να κάνουν άφοβα μπάνιο στις  180,  είπε,  παραλίες του Νησιού,  τις οποίες εκθείασε με γλαφυρό τρόπο! Άλλωστε, όπως μας είπε,   θα κάνει τα μπάνια του και ο ίδιος το καλοκαίρι εδώ !

Ήξερε ότι από τη μέρα που ήρθε στη Λήμνο και μετά απο το σύντομο μπουρίνι,  που τους βρήκε εν πλω,  το Φυτοπλαγκτόν εξαφανίστηκε απ  το Νησι.

Το μόνο που έμενε να διευκρινιστεί  ήταν η ανάλυση   των δειγμάτων   που, τελικά,  έβγαλαν τις θάλασσες της Λήμνου  απολύτως καθαρές !

Αυτό,  μας ειπε ο κ. Αμυράς,  το διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία, ας το κάνουμε και εμείς!

Την 15λεπτη σημερινή συνομιλία μας  στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ θα τη μεταδώσουμε και αύριο Παρασκευή 2/7, στις 11 . Εχει και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία για το θαλάσσιο περιβάλλον της περιοχής.

Στη Φωτογραφία ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος με τους Δήμαρχο  και Έπαρχο Λημνου ( στα άκρα δεξιά και αριστερά)  στο Λιμάνι της Πλάκας καθοδόν προς το καΐκι που θα τους  έβγαζε στο Πέλαγος για επιτόπια αυτοψία !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button