ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Λημνος- Είναι Φυτοπλαγκτόν στις Παραλίες και θα διαλυθεί.

Κηλίδες φυτοπλαγκτόν περιφέρονται, αυτες τις Μέρες 20-21/6,    στις Νότιες Παράλιες του Νησιού, Εβγατη, Θανος κλπ και είναι ορατές απο τη στεριά (φωτογραφία). Σε ένα σημείο του Αγιογιάννη Κάσπακα βγήκαν στα ρηχά  δημιουργώντας  ερωτηματικά στους Κάτοικους της περιοχής οι οποίοι απορούσαν : τι είναι αυτό; και φυσικά δεν κολυμπούσαν.

Πρόκειται για ένα παχύρευστο υγρό στην επιφάνια της Θάλασσας,  που όταν είναι πιο πυκνό εχει χρώμα κιτρινωπό.  Απο μαρτυρίες  κατοίκων δεν έχει οσμή, όμως  η παχύρευστη  παρουσία του είναι “σιχαμερή” μας είπαν…

Το λιμεναρχείο που ειδοποιήθηκε απάντησε ότι είναι φυτοπλαγκτόν και έμεινε εκεί… Παρόλα αυτά αποτρέπει τους κολυμβητές  και ειναι πολύ φυσικό αυτό…

Το Προηγούμενο  διαστημα έγινε διεθνής είδηση η παρουσία τέτοιου φυτοπλαγκτόν στη θάλασσα του Μαρμαρά . Εκεί όμως  ηταν πολύ πιο πυκνό και εκτεταμένο και όχι δεν πρέπει, νομίζουμε, να ήρθε απο εκεί.

Σε μας,  τους μήνες Μαρτιο,  Απριλιο οι ψαραδες δεν “έβαζαν”  δίχτυα, γιατι ολη η Θάλασσα ήταν γεμάτη απο  αυτό το παχύρευστο φυτοπλαγκτόν, ένα ζωντανό ειδος, μας έλεγαν,  το οποίο εχει την ικανότατα  να μετακινείται  .

Τωρα εχει σταματήσει να ζει και νεκρό πια ανεβαίνει στην επιφάνεια της Θάλασσας και θα διαλυθεί με τους ανέμους και τα κύματα, που όμως αυτό το διάστημα δεν υπάρχουν .

Το Φαινόμενο δεν είναι πρωτοφανές,  εχει  συμβει και σε προηγούμενες χρονιές όμως φέτος είναι ιδιαίτερα έντονο και αυτό προβληματίζει…

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button