ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Λημνος: Ένα νέο ολοκαίνουργιο Γηροκομείο από σήμερα !

Μετακόμισαν  σήμερα, 19/3/21,  στη νέα πτέρυγα,  την ανακαινισμένη, οι τρόφιμοι του Γηροκομείου Λήμνου.

Οι εργασίες σε αυτή,  την πίσω πλευρά του Γηροκομείου,  ήταν εκτεταμένες και έγιναν   τους τελευταίους  3, 4 μήνες και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό !

Επισκεφθήκαμε το χώρο δυο μέρες πριν τη μετακόμιση  με “ξεναγό” τον Πρόεδρο του Καλού Σαμαρείτη Βάϊο Καλλιγερή,  και είδαμε, και φωτογραφίσαμε,  τις αλλαγές.

Ολοκαίνουργοι θάλαμοι και από κατασκευής ευήλιοι και φωτεινοί με ειδικα κρεβάτια (Φωτογραφία)

Οι τουαλέτες υπάρχουν σε κάθε δωμάτιο και  είναι προσαρμοσμένες  στις ανάγκες των τροφίμων του Γηροκομείου. Το Μπάνιο είναι ντουζ χωρίς ντουζιέρα από κάτω αλλά ένα με το πάτωμα, με κλίση για τα νερά. Δεν υπάρχει στο δωμάτιο και στο Μπάνιο κάποιο  σκαλοπάτι ή άλλο εμπόδιο  για την αποφυγή ατυχημάτων. Εκεί που πρέπει,  υπάρχουν χειρολαβές.

Εκείνο που κάνει τη διαφορά στα δωμάτια είναι τα κρεβάτια. Είναι νοσοκομειακού τύπου, δηλαδή με πλάτη που ανασηκώνεται όπως το ίδιο γίνεται και από το μέρος των ποδιών. Το  χειριστήριο  για τις ρυθμίσεις αυτές είναι προσαρμοσμένο στο κρεβάτι για εύκολη χρήση.

Ενα γερανάκι με λαβή αιωρείται πάνω απο το κεφάλι του ξαπλωμένου,  το οποίο τον διευκολύνει  για  να σηκωθεί ή να μετακινηθεί!

Ολη αυτή η εξέλιξη είναι από δωρητές όπως και το ίδιο το Γηροκομείο,  εξ αρχής.

Η συνέχεια σε άλλη ανάρτηση !

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button