ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Λήμνος – Έπεσαν Οικογενειακώς, πατέρας και 3 γιοι, για το Σταυρό.

Μια πολύτεκνη οικογένεια, όλοι μαζί  στη Θάλασσα για το Σταυρό !  Είναι  η Οικογένεια Κλάψου απο τα Τσιμάντρια !

6 παιδιά  και δυο το αντρογύνου 8 , βγάλε το Γυναικείο Φύλλο,   μαμά και  κόρη που δεν είναι στο έθιμο να πέφτουν για το Σταυρό και στη Λήμνο  αυτά τα  πατροπαράδοτα τα τηρούνε,  επομένως μένουν  6,  μείον οι δυο που έπρεπε  να είναι στη  δουλειά  τους,  ειδικά σε   αυτές τις καιρικές συνθήκες   κοντά  στα ζώα τους, κτηνοτρόφοι είναι οι Άνθρωποι και όχι  “χομπίστες”,    οι υπόλοιποι 4 όλοι στη Θάλασσα, μπαμπάς και γιοι!

Ο πατέρας,   ο Αντρέας,  55 ετων,  από παιδί στη  διαδικασία του Σταυρού και  σε ο,τι άλλο είναι στην παράδοση του Χωριού,  κυρίως  στο χορευτικό συγκρότημα,  μαζί με τους  δυο  Γιους  του,  των Πλάτωνα , 26 ετών, και τον Χριστοφάνη,  τον πιο μικρό, 20 ετων,   έπεσαν στο χωριό  τους,  τα Τσιμάνδρια,  στη θάλασσα στο Διαπορι.

Ο  άγριος   καιρός των 8 και  9 μποφόρ, η θερμοκρασία των 5 βαθμών  και το ψιλόβροχο δεν άφησαν πολλά περιθώρια για την “κανονικότητα” !  Λίγοι έφτασαν ως την παραλία για   την τελετή  του Σταυρού και αυτοί  αυτοκινητάδα …

Αυτή τη φορά στο Διαπόρι δεν έγινε εκείνο το μοναδικό, ο Παπάς με τους Ψαλτάδες και τα εξαπτέρυγα να   μπαίνουν, θεαματικά,  σε  ψαράδικο καΐκι  και να  ανοίγονται από  τη στεριά  και αυτοί που είναι για το Σταυρό πέφτουν απο την  παράλια. Σήμερα δεν ήταν για ταξίδια…  Ο  παπάς έμεινε στη Στεριά και από εκεί πέταξε το Σταυρό.

Θυμίζουμε ότι στο Διαπορι τα νερά είναι πολύ  βαθειά,   από  τη  στεριά ακόμη,   και χρειάζεται κολύμπι καλό, κάτω από αυτές τις συνθήκες,   για να φθάσεις  στο Σταυρό και ο Παπα – Αποστόλης δεν χαρίστηκε για να τον ρίξει κάπως πιο  κοντά.

Έπεσαν πατέρας και  2 γιοι και τον Σταυρό τον ” Πήρε”  ο πιο μικρός της Οικογένειας,  ο Χριστοφάνης.

Ο  Τέταρτος  της Οικογένειας πήρε μεταγραφή και  έπεσε με  άλλους τρεις  στη Πρωτεύουσα τη Μύρινα. Ήταν ο Ραφαήλ  Κλάψος , 23 ετών,   ο οποίος, πήρε και αυτός το Σταυρό! Οικογενειακή συνήθεια !

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button