ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Λημνος: Επιστολή αγωνίας του Έπαρχου για την καθυστέρηση αντιπλημμυρικών έργων

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ        ΕΝΟΤΗΤΑ        ΛΗΜΝΟΥ ΕΠΑΡΧΟΣ ΛΗΜΝΟΥ

Μύρινα 14 Νοεμβρίου 2022

Προς:    Γενικό    Γραμματέα    Πολιτικής Προστασίας

κ. Παπαγεωργίου Βασίλειο

ΘΕΜΑ: «Αστυνόμευση, καθαρισμός – αντιπλημμυρική προστασία ρεμάτων ΠΕ Λήμνου»

 

κ.. Γενικέ

Με την επιστολή μου αυτή, θέλω να εκφράσω την αγωνία ενός αυτοδιοικητικού και τον έντονο προβληματισμό και την μεγάλη ανησυχία των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, που περιλαμβάνει τα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Σύμφωνα με το άρθρο 224 του Ν. 4555/2018(19-7-2018), από τον Αύγουστο του 2018, μεταβιβάστηκε η αρμοδιότητα της αστυνόμευσης, του καθαρισμού και της αντιπλημμυρικής προστασίας των ρεμάτων στον β’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, χωρίς να έχει προβλεφθεί μέχρι σήμερα, να ενισχυθούν οι Περιφερειακές Ενότητες με Μηχανήματα Έργου και προσωπικό. Οι ΠΕ, πρώην έδρες των Νομαρχιών, βρέθηκαν να διαθέτουν κάποια μηχανικά μέσα και προσωπικό, πολλές όμως νησιωτικές κυρίως ΠΕ, βρέθηκαν να τους ανατίθεται μια σημαντικότατη υποχρέωση χωρίς να προβλεφθεί μέχρι σήμερα η ενίσχυσή του με τα ανάλογα Μηχανήματα Έργου και το εξειδικευμένο προσωπικό.

Η Λήμνος το 8ο σε έκταση νησί της Ελλάδας βρίσκεται σε αυτή τη θέση. Μη έχοντας Μηχανήματα Έργου και προσωπικό καλούμαστε με 37.200 € ετησίως να φέρουμε σε πέρας την καθαριότητα, την αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία των νησιών μας και να προστατέψουμε την ζωή και την περιουσία των κατοίκων τους, χωρίς πολλές φορές η προσπάθειά μας να στέφεται με επιτυχία και δικαίως να εισπράττουμε την αγανάκτηση και οργή των πολιτών που έχουν υποστεί καταστροφές.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι πλέον όλο και ποιο συχνά και στα νησιά της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου και για την αντιμετώπισή τους χρειάζονται μηχανικά μέσα, εξειδικευμένο προσωπικό και πολύ περισσότερα χρήματα, τα οποία το Κεντρικό Κράτος, θα πρέπει να παρέχει

απευθείας, σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των ΠΕ, ώστε γνωρίζοντας τι μέσα και τη χρήματα διαθέτουμε να κάνουμε έναν σωστό προγραμματισμό.

Για την σωστή αντιμετώπιση και για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην σημαντικότατη υποχρέωση που μας ανέθεσε το Κεντρικό Κράτος και για να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή καθώς και την περιουσία των κατοίκων των νησιών της Περιφερειακής μας Ενότητας, ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ να μας παρέχετε τα απαραίτητα Μηχανήματα Έργου και το εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε εργαζόμενοι καθημερινά να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στα καθήκοντα που μας ανέθεσε η Πολιτεία και να προστατέψουμε τους συμπατριώτες μας.

Πιστεύουμε ότι η ΓΓΠΠ, θα πρέπει να διαθέσει σε όλες της ΠΕ τα ανάλογα Μηχανήματα Έργου και το εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να μπορούμε με υπευθυνότητα και συνέπεια να προστατέψουμε την ανθρώπινη ζωή και την περιουσία των κατοίκων των νησιών μας.

Με εκτίμηση.

Ο Έπαρχος Λήμνου

Άγγελος Βλάττας- Λαμπρινός

LimnosNεa.gr : Η φωτογραφια ειναι απο το 2020  σε εναν μερικό καθαρισμό που εγινε σε κάποιες περιοχές της Λημνου. Καθε χρόνο καθόλου ή μισές δουλειές.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button