Απόψεις

Λημνος – Γ. Μπουρνους : “…καταβαράθρωση του αριθμού εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου” και στο Τμήμα της Λημνου.

Δήλωση Γ. Μπουρνού για την καταβαράθρωση του αριθμού εισακτέων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Θα ήθελα να συγχαρώ τις νέες και τους νέους του Νομού μας που σε τόσο αντίξοες συνθήκες, εργάστηκαν σκληρά και πέτυχαν να εισαχθούν στις πανεπιστημιακές σχολές της χώρας μας.

Η χαρά μας θα ήταν μεγαλύτερη, αν οι αναχρονιστικές εμμονές Κεραμέως-Μητσοτάκη και η περιφρόνησή τους για την ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν στερούσαν από χιλιάδες παιδιά τα όνειρά τους για πανεπιστημιακές σπουδές.

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αυτές οι ιδεοληπτικές εμμονές είχαν ολέθρια αποτελέσματα, με καταβαράθρωση του αριθμού εισακτέων. Τμήματα της Λέσβου ή της Λήμνου έφτασαν να έχουν 5 ή 9 εισακτέους. Μεθαύριο αυτό το σαμποτάρισμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα γίνει αφορμή για να προχωρήσει η κ. Κεραμέως σε κλείσιμο τμημάτων και συρρίκνωσή του. Την προειδοποιούμε να μη το τολμήσει. Και η χώρα μας και τα νησιά μας χρειάζονται περισσότερους, όχι λιγότερους φοιτητές. Οι προκλήσεις του μέλλοντος, η δίκαιη ανάπτυξη, η ευημερία, η ψηφιακή μετάβαση, η μείωση των ανισοτήτων, απαιτούν περισσότερους και όχι λιγότερους, πτυχιούχους και επιστήμονες. Μια άλλη κυβέρνηση θα φροντίσει γι’ αυτό.

 

27 Αυγούστου 2021

Γιάννης Μπουρνούς

Βουλευτής Ν. Λέσβου

Αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button