Λήμνος

Λημνος – ΓΕΛ Μουδρου: Σπουδαια διεθνης αναγνωριση! Συνεχίζει ακάθεκτο !!!

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΟΥΔΡΟΥ

16/9/2021

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, με εξαίρεση το σχολικό έτος 2019-20 που λόγω της πανδημίας οι διαδικασίες δεν ολοκληρώθηκαν από τους υπευθύνους του Προγράμματος,  το Γενικό Λύκειο Μούδρου διακρίνεται για την εξωστρέφεια και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό του και μετά από αξιολόγηση των δράσεων του αναγορεύεται και πάλι “Σχολείο Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου”.

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου συμμετείχε στις δράσεις του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα για πρώτη φόρα το σχολικό έτος 2016-2017, όταν το πρόγραμμα ήταν ακόμα πιλοτικό, και έκτοτε στηρίζει σταθερά το πρόγραμμα και βοηθά τους μαθητές να συνειδητοποιήσουν το ρόλο τους, τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους ως Ευρωπαίοι πολίτες. Το πρόγραμμα ανέδειξαν με την άοκνη δράση τους οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μαθητές του σχολείου που αποκτούν, επίσης, τον τίτλο του Senior Ambassador και του Junior Ambassador αντίστοιχα. Συνοδοιπόροι μας στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό πολλά σχολεία από όλη τη χώρα, με στενότερους συνεργάτες το ΓΕΛ Νέας Περάμου, το 2οΓΕΛΦλώρινας και το Europe Direct ΒορείουΑιγαίου υπό την επιστημονική καθοδήγηση του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάνου Γρηγορίου.

Το πρόγραμμα κατά την περασμένη χρονιά συντόνισαν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Καραγιαννης Στυλιιανος και οι εκπαιδευτικοί κ.κ. Λυμπέρη Θεοδώρα, Ζαρογιάννη Ελένη, Αρίμης Αθανάσιος και Παπαπαναγιώτου. Μαρία Θερμά συγχαρητήρια στους έφηβους μαθητές μας για τη σκληρή δουλειά και το συνεργατικό πνεύμα.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές:

 

 1. Αφεντούλης Ιωάννης
 2. Γιαννέλη Νεκταρία
 3. Δήμου Νικολέττα
 4. Θωμά Ευγενία
 5. Κολερού Όλγα
 6. Κοτσιλίτη Παναγιώτα
 7. Λαγού Αποστολία-Ειρήνη
 8. Λυριστής Αλέξανδρος
 9. Μακράκης Γεώργιος
 10. Μπλια Μαρία
 11. Μπουργάνη Άννα
 12. Ορφανίδης Ιωάννης-Ανέστης
 13. Παλαιολόγου Κρυσταλλένια
 14. Στενού Σταυρούλα-Μαρία
 15. Φίκαρης Μάριος

καθώς και πολλοί μαθητές από άλλες τάξεις που βοήθησαν ενεργά στις δράσεις.

Ευχαριστούμε θερμά την καθηγήτρια του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κ. Ασδεράκη Φωτεινή, για την επιστημονική καθοδήγηση και την άρτια οργάνωση.

Ο Διευθυντής

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button