ΕπιλεγμέναΛήμνος

Λημνος: Γιατι χρωματίστηκε το Δημαρχείο μπλε ; Ο λόγος ειναι επίκαιρος και σοβαρός !

    Μύρινα  20/11/2022                                         

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Νοεμβρίου, ο Δήμος Λήμνου και το ΚΕΠ Υγείας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της UNICEF και φωταγώγησαν σήμερα, Κυριακή 20 Νοεμβρίου, το Δημαρχείο σε κυανό χρώμα. Η ενέργεια αποτελεί ένδειξη στήριξης και προστασίας της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού το 1989, μεταβάλλοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τα παιδιά, μετατρέποντάς τα από παθητικούς αποδέκτες φιλανθρωπίας σε ανθρώπινα όντα με ένα ξεχωριστό σύνολο δικαιωμάτων. Η Σύμβαση, μεταξύ άλλων, αναγνωρίζει ότι η παιδική ηλικία είναι μια ευάλωτη στιγμή και ότι τα παιδιά χρειάζονται ειδική φροντίδα και προστασία.

Τη σημερινή ημέρα φωνές από όλο τον πλανήτη ενώνονται για να θυμίσουν τη σημασία της προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών και την ευθύνη μας να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εκείνα.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button