Λήμνος
Λημνος: Γιατι ο παραδοσιακός τρόπος παραγωγής τσίπουρου κερδίζει τις εντυπώσεις !
Κάποιοι επιμένουν στο Παραδοσιακό ακομη και στον τρόπο παράγωγης του Τσίπουρου !
Η ανάρτηση της φωτογραφίας απο το Μάνο Μαυράκη αυτό δείχνε : Ενα “καζάνι” (αποστακτήριο) μπρούτζινο με ξύλα που είναι η παραδοσιακή έκδοχή της παραγωγής του Τσίπουρου στη Λήμνο. Τα εκσυγχρονισμένα αποστακτήρα ( καζανιά δεν θα τα πω) είναι τα ανοξείδωτα με καύσιμη υλη το υγραέριο.
Δεν ξέρω αν ένα παραδοσιακό Λακαριό ( ή μήπως “Ρακαριό”απο το ρακί ) παράγει πιο γευστικό ούζο από ένα σύγχρονο όμως σίγουρα κερδίζει τις εντυπώσεις !