Λήμνος

Λημνος: Γιατι ο παραδοσιακός τρόπος παραγωγής τσίπουρου κερδίζει τις εντυπώσεις !

Κάποιοι επιμένουν  στο Παραδοσιακό ακομη και στον τρόπο    παράγωγης  του Τσίπουρου !

Η ανάρτηση της φωτογραφίας απο  το Μάνο Μαυράκη αυτό δείχνε : Ενα “καζάνι” (αποστακτήριο)   μπρούτζινο με ξύλα που  είναι η παραδοσιακή έκδοχή  της  παραγωγής του Τσίπουρου στη Λήμνο.  Τα  εκσυγχρονισμένα αποστακτήρα ( καζανιά δεν θα τα πω) είναι τα ανοξείδωτα  με καύσιμη υλη το υγραέριο.

Δεν ξέρω αν ένα παραδοσιακό  Λακαριό   ( ή  μήπως   “Ρακαριό”απο το ρακί ) παράγει πιο γευστικό ούζο από ένα σύγχρονο όμως σίγουρα  κερδίζει τις εντυπώσεις !

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button