ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Λημνος- Η “καθαρή” αλήθεια για το φυτοπλαγκτόν !

Θα μας τρελάνουν τα δημοσιεύματα των Αθηνών. Αυτή τη φορά είναι οι υπερβολές για το φυτοπλαγκτόν,  που παρουσιάστηκε  σε κάποιες παραλίες της Λήμνου και είναι ένα φυσικό και ετήσιο, κάθε  τέτοια εποχή,  φαινόμενο.

Η πραγματικότητα στη Λημνο είναι ότι το πλαγκτόν του βυθού της θάλασσας,   λογω ζέστης και ήρεμης θάλασσας  ανεβαίνει στην Επιφάνεια και καταλήγει σε κάποιες  ακτές,  σε μικρές συμπυκνωμένες κηλίδες.  Θα διαρκέσει  όσο ο καιρός  είναι χωρίς ανέμους (απνοια)  και με  θερμοκρασία καύσωνα. Συμβαίνει κάθε χρόνο, τέτοια  εποχή και  φέτος είναι αυξημένο λογω καιρικών συνθηκών.

Δεν ειναι “βλεννα” οπως αναφέρεται  σε πρωτοσέλιδο της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ και δεν έχει καμιά σχέση με τη βλεννα του Μάρμαρα, όπως  συσχετίζεται.

Οι Λήμνος έχει πανω  απο 100 αμμουδερές παραλίες και σε κάποιες απο αυτές και μάλιστα όχι σε όλο το μήκος της παραλίας  αλλά σε κάποια σημεία, έχει αυτές τις οργανικές συγκεντρώσεις   φυτοπλαγκτόν.

Είναι όπως  κάποιες φορές τα ρέματα της Θάλασσας  γεμίζουν κάποιες  παραλίες με Φύκια.  Το φυτοπλαγκτόν δε έχει οσμή δεν είναι ένα ρυπογόνο στοιχείο και,  όπως τα φύκια,  είναι στοιχείο της Θάλασσας.

Σε όλες τις παραλίες το μπάνιο γίνεται κανονικά και όταν σήμερα το μεσημέρι πήγαμε  στην πιο πολυσύχναστη παραλία στα Ρηχά Νερά, οι λουόμενοι δεν καταλάβαινα  τι ακριβώς τους ρωτούσαμε.

Η Φωτογραφία απο τα Ρηχα Νερά είναι σημερινή,  δεν είναι μοντάζ,  ουτε φωτοσοπ, είναι απο κινητό και  δείχνει όλο το μήκος της παραλίας.

Αυτή είναι η γενική εικόνα των παραλιών της Λήμνου, με εξαίρεση κάποια σημεία όπου υπάρχει συγκέντρωση φυτοπλαγκτόν (η φωτογραφία της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ) , επαναλαμβάνουμε: όπως τα φύκια, το οποία,  ως γνωστόν, πιστοποιούν την καλή κατάσταση της θαλασσής.  Το φυσικό αυτό φαινόμενο δεν  θα διαρκέσει περισσότερο απ τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες, άπνοιας  και καύσωνα.

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button