Λημνος : Καιρός για Μούστο! Πως γινεται; Με υπομονή και μουστόχωμα !
Αν αντι για υγραέριο η φωτιά ηταν απο ξύλα θα είχαμε μια εικόνα της εποχής όπως πριν μερικά χρόνια και επι Αιώνες.
Την εποχή του τρύγου στα σπίτια δούλευαν επι ώρες, σχεδον 24ωρο για την παραγωγή του Μούστου! Τα καζάνια ηταν μικρά όπως της φωτογραφίας μεγάλα και τεράστια.
Τα πατημένα σταφύλια έβραζαν σε σιγανή φωτιά μεχρι να αφυδατωθούν και να έχουμε τον παχύρρευστο καφετί και αρωματικό μούστο (πετιμεζι) .
Έβραζε με συνεχές ξάφρισμα και την προσθήκη από μουστόχωμα, που το έπαιρναν απο τη γη, απο συγκεκριμένα σημεία που τα γνώριζαν οι κάτοικοι της κάθε περιοχής.
Το προϊόν είναι εφάμιλλο με ένα καλό μέλι της Λήμνου.