ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Λημνος – Κατάρρευση του τοιχίου στο Ρωμαίικο

Κατέρρευσαν τμήματα του τοιχίου  στο Ρωμαίικου  Γιαλού ενώ το πιο σημαντικό πρόβλημα φαίνεται ότι  είναι η διάβρωση στα θεμέλια και του Τοιχίου και εσωτερικά αυτού.

Σε ένα τέτοιο σημείο,   εκεί που  τα μαγαζιά της περιοχής βγάζουν το καλοκαίρι τα τραπεζάκια,  έχει σημειωθεί μια καθίζηση (σπηλαίωση)  διαμέτρου περίπου 1,5 μέτρου.

Ολα αυτά με τη σφοδρή κακοκαιρία  με Νοτίους ανέμους την Κυριακή  και περισσότερο τη Δευτέρα 23/12/19  οταν οι άνεμοι έγιναν δυτικοί και  και ο κυματισμός στο Ρωμαίικο ήταν πολύ μεγάλος με τα κύματα  ολοζώντανα να ξεσπάνε στο Τοιχιο.

Ο,τι συνέβη δεν είναι καινούργιο!  Έχουν προηγηθεί ανάλογες καταρρεύσεις στο  παρελθόν  και έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια δραχμές (απο  τοτε ! ) και Ευρώ.

Όλα αυτά είναι συνέπειες της αλλαγής  του φυσικού περιβάλλοντος στην παραλία  , αφού στην εκτεταμένη αμμουδιά πάνω στην  οποία  “έσβηνε” το κύμα,   πολύ παλιότερα,   έγινε ένα τοιχίο για να μεγαλώσει η παραλία και  άρχισαν τα προβλήματα.

Σε σχέση με το παρελθόν  αυτό που παρατηρείται τώρα είναι ότι μπροστά απο το τοιχίο δεν υπάρχει καθόλου αμμουδερή παραλία και η Θάλασσα ακουμπά πια στο τοιχίο. Αυτό δίνει στα μαγαζιά της περιοχής την εικόνα του μαγαζιού “ΠΑΝΩ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ”  που  εντυπωσιάζει και τους Τουρίστες…

Το ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι  η οσο το δυνατόν πιο σύντομη αντιμετώπιση των ζημιών, μπας και προλάβουμε το Καλοκαίρι.

Το ευτύχημα για το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι ότι ο Περιφερειάρχης  Κ. Μουτζούρης  και καθηγητής στο Πολυτεχνείο είναι ειδικός σε λιμενικά έργα και  θα  μπορέσει να δώσει άμεσες οδηγίες… Όπως μας είπε σε χθεσινή εκπομπή στο ΡΑΔΙΟ  ΑΛΦΑ θα είναι στη Λήμνο αμέσως μετά τα Φώτα !

Τελος, να ευχαριστήσω τον Κώστα Δημητριάδη,  ο οποίος με τις φωτογραφικές αναρτήσεις του είναι ο πρώτος που κατέγραψε  αυτή την Κατάρρευση.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button