Απόψεις

Λήμνος και διόδια

Λήμνος και διόδια

Γράφει ο Θόδωρος Δημητριάδης

Ανάμεσα στις άλλες οδηγίες προφύλαξης και προστασίας που ακούμε αυτές τις μέρες από το Υπουργείο Υγείας και τους άλλους αρμόδιους ήταν για μια φορά ακόμα και η χτεσινή έκκληση για παραμονή μέσα στο σπίτι του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά. Και η απειλή-προειδοποίηση προς τους πολίτες ότι “Το Σαββατοκύριακο θα κρίνει την αυστηρότητα των νέων μέτρων περιορισμού” – εννοώντας απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ ακούστηκε και το απίθανο ότι «Ξέρουμε πόσοι και ποιοι είναι αυτοί που πέρασαν από τα διόδια».

 Στη Λήμνο δεν υπάρχουν διόδια, αλλά και να υπήρχαν, θα ήταν έρημα, απλά γιατί ποτέ οι κάτοικοι του νησιού δεν είχαν την μόνιμη ανάγκη που έχουν οι κάτοικοι της Αθήνας και των άλλων μεγαλουπόλεων για μαζική κατά χιλιάδες έξοδο τα Σαββατοκύριακα.

Αντίθετα, οι Λημνιοί αντιμετωπίζουν πρόβλημα όποτε φεύγουν από το νησί και πάνε στην Αθήνα ή άλλες μεγάλες πόλεις. Δεν είναι συνηθισμένοι στην μεγάλη κίνηση, στην νευρικότητα, την ανυπομονησία, το τσιμέντο, τον θόρυβο, το νέφος και την «τρέλα» των πόλεων.

Πολύ δύσκολο έως επικίνδυνο είναι ένας Λημνιός ή άλλος κάτοικος επαρχίας να οδηγεί το αυτοκίνητο του στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιους ρυθμούς.

Και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πόση αλήθεια έχει το σλόγκαν “Λήμνος, το νησί για ήρεμες διακοπές”.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button