Απόψεις

Λημνος Κορονοϊος : Ανευ προηγουμένου προχειρότητα

Η διαχείριση της κατάστασης στο ύποπτο για κορονοϊό περιστατικό στo πλοίο MYKONOΣ ανέδειξε μια άνευ προηγουμένου προχειρότητα που έκθεσε σε κίνδυνο τον τοπικό πληθυσμό.

Ευτυχώς…

Ευτυχώς που ο εργαζόμενος του πληρώματος του πλοίου «Μύκονος» διαγνώστηκε αρνητικός στον κορονοϊό. τυχώς για τον ίδιο και για τους κατοίκους του νησιού μας.                                                                                                                      Και όχι μόνον.

Η όλη διαχείριση της κατάστασης ανέδειξε μια άνευ προηγουμένου προχειρότητα που έκθεσε σε κίνδυνο τον τοπικό πληθυσμό.

Εξηγούμαστε:

Η εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο «Μύκονος» στην επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει: «Με τον κατάπλου στον λιμένα της Λήμνου, το πλοίο ενημερώθηκε από τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας ότι μετά την ολοκλήρωση των πρώτων εξετάσεων από το νοσοκομείο Καβάλας και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ, το περιστατικό αντιμετωπίζεται πλέον ως ύποπτο κρούσμα Covid-19».

Ερώτημα: Οι επιβάτες (και ταυτόχρονα πιθανοί φορείς τη χρονική εκείνη στιγμή) με προορισμό τη Λήμνο, όταν «το πλοίο ενημερώθηκε….  ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται πλέον ως ύποπτο κρούσμα Covid-19» είχαν αποβιβαστεί ή όχι;¨

Σύμφωνα με την εταιρεία , όχι. Και αυτό γιατί στην επίσημη ανακοίνωσή της (12/3/20) αναφέρει ότι «127 επιβάτες με προορισμό τη Λήμνο αποβιβάσθηκαν, έχοντας λάβει οδηγίες από τις Υγειονομικές Αρχές Λήμνου»                                                                                                Εδώ η ανακοίνωση της εταιρείας.

Δηλαδή, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία,

  1. Με την άφιξη στο λιμάνι της Λήμνου, το πλοίο ενημερώνεται για πιθανό κρούσμα και πιθανή μόλυνση.
  2. Οι προς αποβίβαση επιβάτες «λαμβάνουν οδηγίες» και
  3. Αντί να κρατηθούν σε απομόνωση για μερικές ώρες μέσα στο πλοίο, μέχρι τουλάχιστον της έκδοσης του  αποτελέσματος, τους           επιτρέπεται να αποβιβαστούν…

…αγνοώντας τον κίνδυνο εξάπλωσης και διασποράς του ιού σε όλο το νησί.

Στην αντίθετη περίπτωση που είχαν ήδη αποβιβαστεί, ας εξηγήσει κάποιος γιατί δεν έγινε άμεση ενημέρωσή τους με μήνυμα στα κινητά τους  ( ως  ο περισσότερο πρόσφορος και γρήγορος  τρόπος) προκειμένου να  προστατευθούν οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Εάν μάλιστα αληθεύει ότι 19 επιβάτες στη Λήμνο επιβιβάστηκαν στο πλοίο με προορισμό τα επόμενα λιμάνια και επειδή αυτό θα   καθυστερούσε να φύγει τους επετράπη να επιστρέψουν στα σπίτια τους, τότε η όλη υπόθεση ξεφεύγει κατά πολύ από την προχειρότητα της διαχείρισης.

Και όλα αυτά προφανώς κατόπιν οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ ). Οδηγιών που όπως έδειξαν τα γεγονότα δεν στηρίζοντα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button