ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Λημνος – Κυνήγι : Όταν ερχόταν ο Χουντικός για τις ονομαστές Πέρδικες Λημνου…

Τώρα που άρχισε το κυνήγι, απο 15 Σεπτ. , όπως κάθε χρόνο,  θυμόμαστε και κάνουμε αναφορές στη Λημνιά  Πέρδικα,  που λογω μεγέθους και ομορφιάς (και νοστιμάδας – με φλωμάρια, λενε)  είναι ξεχωριστή και ονομαστή σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό για να το επιβεβαιώσουμε  επικαλούμαστε   τους Κυνηγούς που,  τις πρώτες μέρες του Κυνηγιού,  έρχονται απ΄ολη την Ελλάδα, κυρίως απο Μυτιλήνη και Αθήνα. Φτάνουμε στο σημείο να θυμηθούμε και τον  Χουντικό  ηγέτη  στην εποχή της 7ετιας,  ο οποίος  ερχόταν και εκτός κυνηγητικής περιόδου και κυνηγούσε πέρδικες. Ποιος να μιλήσει τότε για αυτή την παρανομία;  Ερχόταν με παρέα και  με Στρατιωτικό Αεροπλάνο  C – 130. Ζούνε από τότε μάρτυρες !

Και όμως τότε  κάποιος αντέδρασε και ήταν  ο Πρόεδρος το Κυνηγητικού Συλλόγου Λήμνου αείμνηστος  Δημ. Ντόντος !

Αυθωρεί και παραχρήμα (μια φράση του τότε)  επάφθει  απο Πρόεδρος και πάλι καλά που δεν πήρε το δρόμο κάποιας  εξορίας .

Όμως αν θέλουμε να καυχηθούμε επιβεβαιώνοντας  για τις σπουδαίες Πέρδικες της Λήμνου,  που έφεραν στη Λήμνο “σπουδαίους” και διάσημους έχουμε άλλα και φανταχτερά  παραδείγματα.

Έχουμε μαρτυρίες γραπτές (Καίτη Σαπέρα)  και προφορικές (Γιώργος Α. Κρυσταλλάς)  όμως επειδή δεν θέλουμε  να ανακατέψουμε  το όνομα τους  με την  παραπάνω  χουντική ιστορία θα κάνουμε  ξεχωριστή αναρτήσει και θα έχει ενδιαφέρον.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button