Απόψεις

Λημνος- Μαγδα Τούφου : “δεν πρέπει επουδενί να επιτρέψουμε σε αυτό το “κόσμημα” της ακτοπλοΐας να δυσφημεί τον τόπο μας”

Μετά την πρώτη βλάβη στο πρώτο κιόλας δρομολόγιο του πλοίου AQUA STAR είχα δηλώσει ότι η Λήμνος και οι φορείς της δεν πρέπει επουδενί να επιτρέψουμε σε αυτό το “κόσμημα” της ακτοπλοΐας να δυσφημεί τον τόπο μας, να θέτει, σύμφωνα με μαρτυρίες ταξιδιωτών, σε κίνδυνο τις ζωές επιβατών, να ανατρέπει τα σχέδια των διακοπών και της επιστροφής στο σπίτι του, κανενός.

Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες σε ένα ακόμα επεισόδιο, με εγκλωβισμένους για ώρες επιβάτες μέσα στο πλοίο, στο λιμάνι της Μύρινας κι άλλους να περιμένουν την αναχώρηση από Καβάλα και για Λαύριο, με άγνωστη ώρα επισκευής της βλάβης και αναχώρησης του πλοίου!!!

Ζητούσα με επιτακτικό τρόπο την άμεση αντικατάσταση του πλοίου με άλλο, το οποίο πραγματικά κανέναν δεν ενδιαφέρει, πού θα το βρει η εταιρεία του κου Ηλιόπουλου.

Ζητάω την άμεση παρέμβαση του Υπουργείου, την πίεση του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη και του Έπαρχου, Άγγελου Βλάττα-Λαμπρινού και την ρητή δήλωση τους προς τον Υπουργό Ναυτιλίας κο Πλακιωτάκη αλλά και προς κάθε άλλον υπεύθυνο για την κατάσταση που βιώνει 2 μήνες τώρα το νησί μας, ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Περιφερειακό Συμβούλιο και οι κάτοικοι της Λήμνου, δεν ανέχονται πλέον τον εξευτελισμό τους και την άδικη ταλαιπωρία των επισκεπτών-τουριστών που κατά χιλιάδες διάλεξαν και φέτος να έρθουν για λίγες μέρες ξεκούρασης, που έχουν όμως μετατραπεί σε ΓΟΛΓΟΘΑ!!!

Πριν η Λήμνος, τα συμφέροντα της, το όνομα που με κόπο δημιουργήσαμε όλοι μαζί, σε κάθε τομέα της τοπικής οικονομίας, πληγούν ανεπανόρθωτα ζητώ την παρέμβαση και της δικαιοσύνης, τόσο ως προς τις ευθύνες του Υπουργού κου Πλακιωτάκη όσο και, κυρίως, της πλοιοκτήτριας εταιρείας για την οικονομική και ηθική βλάβη που έχουμε υποστεί.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση το AQUA STAR δεν πρέπει να ξαναδέσει στο λιμάνι της Λήμνου, με όποιο κόστος από εδώ και πέρα ακόμα και με αποκλεισμό του λιμανιού και μαζικές κινητοποιήσεις ή και κατάθεση μηνύσεων και αγωγών προς κάθε κατεύθυνση.

Διαφορετικά, θα είμαστε και εμείς οι τοπικοί φορείς, συνυπεύθυνοι για τον τρόπο που αφήνουμε τον κάθε πλοιοκτήτη να θησαυρίζει σε βάρος μας

Μαγδαληνή Τούφου

Περιφερειακή Σύμβουλος Λήμνου

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button