Ανακοινώσεις

Λημνος: Να δοθεί σε όλους η Ενίσχυση για τα οινοποιήσιμα σταφύλια

Μύρινα, 15 Οκτωβρίου 2022

Δελτίο Τύπου
Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης απέστειλε χθες, Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γεώργιο Γεωργαντά και τον Πρόεδρο του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. κ. Ευάγγελο Σημανδαράκο, η οποία επίσης κοινοποιήθηκε στον Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Κωνσταντίνο Μουτζούρη, τον Έπαρχο Λήμνου κ. Άγγελο Βλάττα Λαμπρινό και το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Λήμνου, σχετικά με την εξαίρεση αμπελοκαλλιεργητών-παραγωγών της Λήμνου από την οικονομική ενίσχυση που χορηγείται σε καλλιεργητές οινοποιήσιμων αμπελώνων των μικρών νησιών Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους.
Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, η εν λόγω ενίσχυση πιστώθηκε από το αποθεματικό κρίσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει του κανονισμού 2022/467, για τη χορήγηση έκτακτης ενίσχυσης προσαρμογής σε παραγωγούς γεωργικών τομέων. Ωστόσο, στον αναρτημένο πίνακα δικαιούχων διαπιστώθηκε ότι κάποιοι αμπελοκαλλιεργητές – παραγωγοί του νησιού μας εξαιρέθηκαν από την ενίσχυση, χωρίς αιτιολογία.
Ο κ. Μαρινάκης, βάσει της διττής ιδιότητάς του ως Δημάρχου και ως Προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού «Η Ένωση», και έχοντας γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών για την εν λόγω εξαίρεση από την ενίσχυση, ζητά όπως οι αρμόδιες υπηρεσίες προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την καταβολή της.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button