Επίκαιρα

Λημνος – Νοσοκομειο: Κανένας εφησυχασμός στα θέματα Υγείας!

Άρθρο του Βλάση Χατζηχαλάμπους – Δημοτικού Συμβούλου

Η μαζική συμμετοχή των κατοίκων του νησιού μας στη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο της Λήμνου, ανέδειξε τόσο την αγωνία όσο και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την υφιστάμενη κατάσταση, μετά την παραίτηση του χειρουργού κ.Πεππα και την αναβολή τακτικών χειρουργείων.

Η ίδια η μαζικότητα της κινητοποίησης έδειξε ότι τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας ήταν άμεσα, γεγονός που μόνο θετικά μπορεί να καταγραφεί.
Από εκεί και πέρα το ερώτημα “Ποιος φταίει για αυτή την κατάσταση”, πλανιεται στον ουρανό της Λήμνου ενώ η απάντηση του δε μπορεί να εντοπιστεί σε λογικές ανθρωποφαγίας είτε αφορούν το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου είτε αφορούν τον ίδιο το διοικητή.
Η συζήτηση δε για δήθεν κόντρες μεταξύ των γιατρών ως αιτία για την παραίτηση του κ.Πεππα, συζήτηση η οποία τροφοδοτήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από την πραγματική αιτία που δεν είναι άλλη από την ανεπάρκεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να δώσει λύσεις που θα εξασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού.
Τόσο η Ένωση ιατρών όσο και το σωματείο εργαζομένων έχουν καταθέσει συγκεκριμένο πλαίσιο προτάσεων με το Υπουργείο Υγείας να συνεχίζει να κλεινει τα αυτιά του.
Το πρόβλημα είναι ξεκαθαρα πολιτικό όπως και η λύση του.
Είτε μας αρέσει είτε όχι.
Η ενότητα των κατοίκων συνιστά αναγκαία συνθήκη.
Η οργάνωση του αγώνα, απαραίτητη προϋπόθεση.
Κανένας εφησυχασμός παρά μόνο εγρήγορση και διεκδίκηση.
Ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας.
Είναι θέμα υγείας, είναι ζήτημα ανθρώπινων ζωών.

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button