ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Λημνος : ΟΧΙ στην υποβάθμιση του 1ου Δημοτικού Μύρινας

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

Προς

Το Υπουργείο Παιδείας

Τη Διεύθυνση Π.Ε. Λέσβου

Κοινοποίηση

Βουλευτές του νομού

Μέλη του Συλλόγου

Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας

ΜΜΕ

Θέμα: Όχι στην υποβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας

  Στηρίζουμε τα αιτήματα του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας για να σταματήσει κάθε προσπάθεια υποβάθμισης της λειτουργικότητας και οργανικότητας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, να γίνουν δεκτοί στο σχολείο οι μαθητές  που κατοικούν στα χωροταξικά όρια του σχολείου και που η διεύθυνση του σχολείου δεν έκανε δεκτή την εγγραφή τους, επικαλούμενη προφορική εντολή της Διεύθυνσης Π.Ε. Λέσβου.

Τέτοιες ενέργειες δεν εξυπηρετούν καμιά παιδαγωγική σκοπιμότητα, αλλά αντίθετα συνεπάγονται επιβάρυνση της λειτουργίας των άλλων σχολείων της Μύρινας και υποβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και του παιδαγωγικού έργου των εκπαιδευτικών στη Λήμνο.

Θεωρούμε απαράδεκτη τη δικαιολογία ότι η υποβάθμιση του σχολείου γίνεται με την προοπτική κατασκευής και λειτουργίας νέου δημοτικού σχολείου στη Μύρινα. Αυτό το σχολείο που επαγγέλλονται είναι ακόμα «στα χαρτιά» και η εμπειρία δείχνει ότι θα χρειαστούν περισσότερα από 10 χρόνια για να λειτουργήσει, (αν κατασκευαστεί τελικά). Μέχρι τότε δεν δικαιολογείται καμιά υποβάθμιση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας που επιχειρείται άμεσα δια της άρνησης εγγραφών μαθητών που ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του σχολείου.

Οι ενέργειες αυτές του Υπουργείου Παιδείας και των Διευθύνσεων, γίνονται στα πλαίσια της εξοικονόμησης εκπαιδευτικών, της εξαφάνισης των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση, σε βάρος των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ καμιά υποβάθμιση ούτε του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας, ούτε οποιουδήποτε σχολείου στη Λήμνο. Να καλυφθούν άμεσα τα πραγματικά κενά των σχολείων σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων.

ΦΩΤΟ: Η αυλη του Σχολειου

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button