Απόψεις

Λημνος – Όταν ο Ωνάσης ηρθε στη Λημνο για κυνήγι (και αργότερα ένας Πρωθυπουργός) !

Το Κυνήγι στη Λήμνο, χάρη στην περίφημη Πέρδικα Λήμνου, έφερνε κυνηγούς απο ολη την Ελλάδα.

Μερικοί απο αυτούς  ήταν διάσημοι,  με τον διασημότερο παγκοσμίως,  Αριστοτέλη Ωνάση.

Ηρθε στη Λήμνο  ο Ωνάσης και είναι δημοσιευμένο στο απόσπασμα εφημερίδας  που μας έστειλε η Καίτη Σαπέρα η οποία γράφει:

Από την εφημερίδα ΛΗΜΝΟΣ (του Εμμανουήλ Κωνσταντινίδη) της 15 Σεπτεμβρίου 1963, α ν τ ι γ ρ ά φ ω.

Εκλεκτός ΄Ελλην,  ο  κ. Ωνάσης με την θαλαμηγόν του Χριστίναν και ομάδα εκλεκτών φιλοξενουμένων κατέφθασαν από χθες εις Μούδρον. Πιθανόν σήμερον να εξέλθουν προς κυνήγιον.

Αργότερα ερχόταν στη Λήμνο ο  Γεώργιος Ράλλης,  γνωστός Πολιτικός, πολλές  φορές Υπουργός και τέλος Πρωθυπουργός Ελλάδος. Ενας που τον συνόδευε στο κυνήγι του στη  Λήμνο ήταν ο Γιώργος Κρυσταλλάς, ο οποίος τον  μετέφερε με το ταξί του  και κυνηγούσε μαζί του.

Ο Γ.  Κρυσταλλάς σε σχετική εκπομπή του ΡΑΔΙΟ ΑΛΦΑ μας είπε κάποιες ιστοριες από το κυνήγι με το Γ. Ράλλη, ο οποίος   μια  φορά,  οταν κουράστηκε,  κοιμήθηκε μέσα στο ταξί ενώ οι άλλοι της παρέας συνέχισαν να κυνηγούν!

Μια  άλλη  φορά ο φίλος Γιώργος όταν κατέβηκε στην Αθήνα, τοτε που  ο Ράλλης ήταν Πρωθυπουργός πήγε  να τον συναντήσει… Οι φρουροί,  φυσικα,  δεν το επέτρεπαν να περάσει  όμως όταν το ανέφεραν στο Πρωθυπουργό βγήκε  ο ιδιος  από το Γραφείο του για να τον  προϋπαντήσει .

Τότε ο Γιώργος του έσωσε και ένα δώρο που έφερε μαζί του απο τη Λήμνο. Ήταν  μια βαλσαμωμένη πέρδικα!  Τι άλλο;

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Δείτε Επίσης
Close
Back to top button