ΕπιλεγμέναΛήμνος

Λημνος : Περιπατητικός Τουρισμός- Ειναι εδώ και φέρνει γύρα το Νησί !

Περιπατητικός τουρισμός στη Λήμνο !
Γράφει ο Χρήστος Κακαρνιάς
Από τις 25 Αυγούστου βρίσκονται στη Λήμνο περισσότερα από 40 μέλη ενός σημαντικού περιπατητικού και ορειβατικού συλλόγου της Αθήνας, με την επωνυμία Ε.Π.Ο.Σ. ΦΥΛΗΣ. Έχουν επιλέξει ενδιαφέρουσες πεζοπορικές διαδρομές και από χθες υλοποιούν το πρόγραμμά τους. Χθες η πορεία τους είχε ως χώρους επίσκεψης την Παναγιά την Κακαβιώτισσα και τον Προφήτη Ηλία. Σήμερα με αφετηρία το Ρεπανίδι, επισκέφθηκαν τις γούβες του χωριού και τον Άγιο Γεώργιο τον Παλιό. Στη συνέχεια διήλθαν, πεζοπορώντας πάντα, το θαυμάσιο δάσος των βελανιδιών μεταξύ Ρεπανιδίου και Κοντοπουλίου. Έγινε μικρή στάση στο όμορφο υπαίθριο θεατράκι, που βρίσκεται στις βελανιδιές του Κοντοπουλίου, δίπλα στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Χορταρόλιμνη και το Ρουσσοπούλι, όπου επισκέφθηκαν το αξιόλογο μουσείο ενημέρωσης του χωριού. Το απόγευμα επισκέφθηκαν το Μούδρο, το Ρωμανού και τα αξιοθέατά τους. Αύριο έχουν προγραμματίσει πεζοπορία από Κότσινα μέχρι Ηφαιστία και Καβείριο και επίσκεψη στο φάρο της Πλάκας. Ως συνοδούς έχουν λημνιούς, γνώστες των χώρων που επισκέπτονται.
Το είδος αυτό του τουρισμού αναδεικνύει πολλά σημαντικά και ενδιαφέροντα τοπία και αξιοθέατα και οι επισκέπτες αυτοί γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές, για την τουριστική προβολή του νησιού μας.
Η φωτογραφία απο την επισκεψη στο Αγιογιώργη τον Παλιό,  στο Ρεπανίδι 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button