ΑπόψειςΕπιλεγμένα

Λημνος- Ποια ειναι τα ερωτήματα για το φυτοπλαγκτόν που θα απαντηθούν σε λίγες μέρες, σύμφωνα με τον κ. Αμυρά

Δεν μας έκανε σοφότερους, ούτε το περιμέναμε,  η εδώ παρουσία του Υφυπουργού  Περιβάλλοντος Γιώργου  Αμυρά.

Ήρθε αεροπορικώς απο Θεσσαλονίκη το απόγευμα του Σαββάτου  και πήγε κατ ευθείαν   στο Λιμάνι της Πλάκας  για να επιβιβαστεί σε Καΐκι και να “εποπτεύσει”  στην  θαλάσσια περιοχή τις έρευνες απο επιστήμονες και δύτες,   οι οποίοι με κατάλληλο εξοπλισμό ακομη και drone  εξετάζουν  το φαινόμενο της αυξημένης  παρουσίας  φυτοπλαγκτόν .  Στη Θαλάσσια αυτή περιοχή εκτείνεται  κατα μήκος της Ανατολικής Λήμνου ένα θαλάσσιο λιβάδι  απο φύκια η γνωστή Ποσειδωνία, που είναι περιοχή προστατευόμενη και για τους επιστήμονες, νομίζουμε,  ότι  είναι μεγάλο το ενδιαφέρον…

Τα αποτελέσματα αυτών  των ερευνών θα είναι διαθέσιμα στις επόμενες λίγες μέρες, είπε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος   και θα απαντούν,  όπως τόνισε σε δηλώσεις  με φόντο…  το καΐκι που θα τους έβγαζε στην ανοικτή θάλασσα,  σε δυο βασικά ερωτήματα:

1ον,  αν η βλέννα μεταφέρθηκε από τη θάλασσα του Μαρμαρά, όπου πριν σχεδόν ένα μήνα παρουσιάστηκε έντονα το φαινόμενο και έγινε διεθνής είδηση.

2ον,  ποιος είναι ο χρόνος που θα εξαφανισθεί  από τις θάλασσες μας το φυτοπλαγκτόν.

Τόνισε ομως ο κ. Αμυράς ότι η Λήμνος έχει 180  πανέμορφες παραλίες και το πρόβλημα παρουσιάστηκε  σε 2 εξ αυτών  και ότι η κυβέρνηση θα κάνει ο,τι είναι αναγκαίο για να μην  πληρώσουν την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί ο Τουρισμός και η Αλιεία του Νησιού .

Όμως,  κυριε Αμυρά,  πέρασε μια ολόκληρη εβδομάδα χωρίς να γίνει τίποτα απο μέρους σας , ουτε μια δηλωση όπως αυτή με  τις 180 παραλίες  για να σταματήσει  η αλόγιστη “ενημέρωση” για βλέννα στις παραλίες της Λήμνου,  που τη συσχετίζουν με αυτήν του Μαρμαρά.

Η  δυσφήμιση του Νησιού επι μια εβδομάδα τρέχει ανεξέλεγκτα  απο την αρχικη  “πετριά’  που έριξε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, βασιζόμενη σε πληροφορίες και φωτογραφίες  που αναρτήθηκαν απ τη Λημνο. Για το δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ έχουμε αναρτήσει  έγκαιρα τη δίκη μας κριτική.

Αυτά για τον  Τουρισμό και πόσο βοηθήθηκε… Οσο για τους  ψαράδες,  αυτοί το πρόβλημα το έχουν από το Μάρτιο, ίσως και νωρίτερα και παρά τις ενέργειες του Σωματείου τους κανένα μέτρο  δεν πάρθηκε . Να περιμένουμε τώρα;

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button