Επιλεγμένα

Λήμνος – Ρεκόρ βροχής! Όταν ενώθηκε η Θάλασσα με τη Στεριά!

Οι Βροχές στη Λήμνο το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη 25,26/11 έφτασαν σε ύψος ρεκόρ. Μάλιστα,  σε πανελλαδικό επίπεδο  είμαστε, η Λήμνος,  στη δεύτερη θέση μαζί με η Θάσο με 186 χιλιοστά. Πρώτοι με ύψος βροχής 211 χιλιοστά ήταν οι Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας !

“Σύμφωνα με τα στοιχεία από τους μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, το μεγαλύτερο ολικό ύψος βροχής καταγράφηκε στον σταθμό των Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας και ήταν 211 χιλιοστά. Ακολούθησαν Θάσος (186), Λήμνος (186), Αμόνι Κορινθίας (175), ‘Αγιος Παύλος-Κουτσούφλιανη (163), Σιμωνόπετρα Αγίου Όρους (161) και Έμπωνας Ρόδου (154 χιλιοστά).

Μέχρι τώρα η χρονιά δεν πήγαινε άσχημα απο  βροχοπτώσεις αφού ήταν σε κανονικά επίπεδα…  Όμως ο Οκτωβρης   δεν τα πήγε  καλά και ο Νοέμβρης μέχρι τα μισά δεν είχε βροχές.  Το σκηνικό άλλαξε από τις 20 και μετά με τόση βροχή μέσα σε λίγες μέρες,  που ο Μήνας αυτός ίσως ποτέ άλλοτε να μην έφτασε σε τέτοια ύψη Βροχής αλλά και η χρονιά  να πάει και η αυτή για  ρεκόρ.  Μέχρι τώρα,  και έχουμε ακόμη 1 μήνα για τη λήξη του 2019,  έχει πιάσει τα 716 χιλιοστά , όταν ο ετήσιος   μέσος  όρος  είναι  κάπου στα 450 χιλ. και το ανώτερο  550 χιλ.

ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΟΥ ΡΩΜΑΙΙΚΟΥ ΕΦΑΓΕ ΤΗΝ ΑΜΜΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΕΝΑ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ  !

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button