ΑνακοινώσειςΕπιλεγμένα

Λημνος – SOS για τους Μύλους Κοντιά !

Υπόψη Δημάρχου Μαρινάκη Δημήτρη,Προϊστάμενη Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων Βορείου Αιγαίου κυρίας Μερόπης Φράγκου
Κοινοποίηση
Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής
κύριο Τριανταφυλλίδη Παύλου
Δημοτικό Συμβούλιο Λήμνου
Πρόεδρο Κοντιά κ.Αναστασίου Καπώνη ,Κοινοτικό Συμβούλιο
ΜΜΕ Λήμνου

Κύριε Δήμαρχε, κυρία Προϊσταμένη,

Από τα πλέον προβεβλημένα νεότερα πολιτιστικά μνημεία της Λήμνου είναι οι ανα την επικράτειά της διάσπαρτοι μύλοι .

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια οι διάσημοι μύλοι του Κοντιά, σημείο αναφοράς για κάθε εισερχόμενο η εξερχόμενο ταξιδιώτη, καταρρέουν με αποτέλεσμα από τις τρύπες των σκεπών τους να εισέρχεται η βροχή, να μπαίνουν πουλιά και να καταστρέφεται ο εσωτερικός τους χώρος. Οι αντένες τους, ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των μύλων επίσης έχουν φθορές, και γιαυτό έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις (κορδέλες) επικινδυνότητας για τους επισκέπτες..

Αν δε παρθούν άμεσες αποφάσεις αποκατάστασης , πιστεύουμε ότι η άσχημη κατάσταση των μύλων θα καταστεί μη αναστρέψιμη και θα απολεσθεί σημαντικό στοιχείο της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού μας.

Αγαπητοί κύριοι γνωρίζοντας την δεδομένη ευαισθησία σας τόσο την δική σας όσο και των Συμβουλίων σας για το νησί μας, απευθυνόμαστε σε εσάς για να δώσετε την ενδεδειγμένη λύση.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε ενημέρωση και βοήθεια, ενώ τα μέλη μας Αρχιτέκτονες κ.κ. Χάρις Μπουγαδέλλης και Βαγγέλης Κουνενής είναι πρόσφορα με την επιστημονική τους γνώση και εμπειρία.

 

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Κοντιατινών Λήμνου

o η
Πρόεδρος Γραμματεας

Χαραλαμπος Ρουλιας Μαίρη Πολυραρίδου

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button