Απόψεις

Λημνος: Σοβαρές ελλείψεις στα Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

«ΑΡΓΥΡΙΟΣ ΜΟΣΧΙΔΗΣ» 

Μύρινα,  11/10/2021

Παραμένουν οι σοβαρές ελλείψεις και τα κενά στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου μαζί με τις μαζικές υποβαθμίσεις σχολείων του νησιού

Μετά και τη δεύτερη φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, παραμένουν σοβαρές ελλείψεις και κενά στα σχολεία της Λήμνου μαζί με τις μαζικές υποβαθμίσεις σχολείων του νησιού.

Κυβέρνηση και υπουργείο παιδείας, τη στιγμή που με το μαστίγιο των ΜΑΤ, των απανωτών δικαστικών αγωγών και των προαποφασισμένων απαγορεύσεων της απεργίας-αποχής των εκπαιδευτικών προσπαθούν να επιβάλουν τα κατηγοριοποιημένα σχολεία – επιχειρήσεις όπου όλα θα πουλιούνται και θα αγοράζονται, επιμένουν στα όρια των 25 μαθητών ανά τμήμα, αγνοώντας το αίτημα τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας, όσο και των επιστημόνων για 15 μαθητές ανά τμήμα, ως βασικό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

  Αυτή την αντιεκπαιδευτική και ανθυγιεινή πολιτική, έρχονται να εφαρμόσουν στο χώρο των σχολείων της Λήμνου, Διεύθυνση και διορισμένα – δοτά μέλη του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου (ΠΥΣΠΕ) Λέσβου.  Με αποφάσεις τους που αντιβαίνουν τις θέσεις του κλάδου στον οποίο είναι μέλη, (είναι εκπαιδευτικοί και πρώην συνδικαλιστές), φέρουν την ευθύνη για τα σοβαρά κενά και ελλείψεις, καθώς και για τις υποβαθμίσεις σχολείων του νησιού μας.

Συγκεκριμένα, επιμένουν στη λειτουργική υποβάθμιση, των δημοτικών σχολείων Κοντιά, Θάνους, Μούδρου, καθώς και του νηπιαγωγείου Ατσικής!

Το Δημοτικό Σχολείο Κοντιά το υποβαθμίζουν σε 5/θέσιο, τη στιγμή που έχει μαθητές σε όλες τις τάξεις, που δέχεται μαθητές από συγχώνευση τριών σχολείων που έκλεισαν κατά το παρελθόν, από τα χωριά Τσιμάνδρια και Πορτιανού, τη στιγμή που έχει 6 μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που φοιτούν και στο Τμήμα Ένταξης, αλλά χρειάζονται και την εξατομικευμένη διδασκαλία του δασκάλου μέσα στην τάξη.

Το Δημοτικό Σχολείο Θάνους το υποβαθμίζουν σε μονοθέσιο! Στον 21ο αιώνα της 4ης βιομηχανικής επανάστασης ξαναφτιάχνουν «κρυφά σχολειά», όπου αναγκάζουν μία δασκάλα να κάνει μάθημα σε 4 τάξεις ταυτόχρονα και όπου 4 μαθητές έχουν γνωμάτευση από το ΚΕΔΑΣΥ για Τμήμα Ένταξης που δεν υπάρχει! Μας γυρίζουν πολλές δεκαετίες πίσω!

Το Δημοτικό Σχολείο του Μούδρου το υποβαθμίζουν από 7/θέσιο πέρσι, σε 6/θέσιο φέτος, τη στιγμή που έχει 4 τάξεις με πάνω από 15 μαθητές. Αλλά, πάνω απ’ όλα γι αυτούς, ισχύουν οι εντολές για το όριο των 25 μαθητών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και στα 3 δημοτικά σχολεία της Μύρινας η συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων (29 από 35) είναι πάνω από 15 μαθητές. Τμήματα με πάνω από 15 νήπια έχουν και τα νηπιαγωγεία της Μύρινας.

Το νηπιαγωγείο της Ατσικής το υποβαθμίζουν σε μονοθέσιο, υποχρεώνοντας μια νηπιαγωγό να έχει 19 νήπια και προνήπια.

Όλα τα παραπάνω τα αποφάσισαν με τη λογική της αντιμετώπισης των νηπίων και των μαθητών ως αριθμών, κόντρα και πέρα από κάθε ειδική συνθήκη, από κάθε παιδαγωγική αρχή.

Εκτός όμως από όλα τα παραπάνω οι ελλείψεις και τα κενά στα σχολεία «βράζουν»!

Λείπουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί γενικής και ειδικής αγωγής, παράλληλης στήριξης, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων Αγγλικών, Μουσικής, Θεατρικής Αγωγής, Φυσικής Αγωγής, Εικαστικών, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό.

Παραμένουν κλειστά τα Τμήματα Ένταξης στο Δημοτικό Σχολείο Κοντοπουλίου και στο 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας, κλειστά τα ολοήμερα τμήματα στο Δημοτικό Σχολείο Κοντιά και στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ευστρατίου.

Καταγγέλλουμε σε εκπαιδευτικούς και γονείς την πολιτική κυβέρνησης και ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και αυτούς που την υλοποιούν, τα διορισμένα – δοτά μέλη του ΠΥΣΠΕ Λέσβου.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Πάρτε πίσω ΤΩΡΑ τις λειτουργικές υποβαθμίσεις των δημοτικών σχολείων Θάνους, Κοντιά και Μούδρου και του Νηπιαγωγείου Ατσικής.

Καλύψτε άμεσα τις 22 ελλείψεις και κενά σε εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων, γενικής και ειδικής αγωγής, καθώς και σε Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Ειδικό Βοηθητικό προσωπικό.

  • Διορίστε άμεσα 4 δασκάλους (2 στο Δημοτικό Σχολείο Κοντιά, 1 στο Δημοτικό Σχολείο Θάνους, 1 στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ευστρατίου).
  • Διορίστε άμεσα 2 νηπιαγωγούς (1 στο Νηπιαγωγείο Ατσικής, 1 στο 3ο Νηπιαγωγείο Μύρινας).
  • Διορίστε άμεσα 2 εκπαιδευτικούς Εικαστικών, 1 εκπαιδευτικό Μουσικής, 2 εκπαιδευτικούς Αγγλικών, 1 εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής, 1 εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής. Κάθε εκπαιδευτικός να κάνει το μάθημα της ειδικότητάς του.
  • Διορίστε 1 δάσκαλο ειδικής αγωγής για το Τμήμα Ένταξης του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου και 1 νηπιαγωγό ειδικής αγωγής για το Τμήμα Ένταξης του 3ου Νηπιαγωγείου Μύρινας.
  • Διορίστε 3 δασκάλους και 1 νηπιαγωγό παράλληλης στήριξης, για τα παιδιά που το έχουν ανάγκη και σύμφωνα και με τις γνωματεύσεις του ΚΕΔΑΣΥ.
  • Στελεχώστε άμεσα το Ειδικό Σχολείο Καλλιθέας με Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό, Σχολικό Νοσηλευτή, Γυμναστή, Μουσικό, σύμφωνα και με τα αιτήματα των προϊσταμένων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου.

LimnosNea.gr : Στη φωτογραφία τα Λυόμενα του Α΄Δημοτικού Μυρινας

 

 

 

 

 

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button