ΕπίκαιραΕπιλεγμένα

Λημνος: Σοβαρή καταγγελία ! Δυό – δυό στα στριμωγμένα θρανία

1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας

ΠΡΟΣ :Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Μυτιλήνης

Υπόψιν : κας.Στρατάκη Αικ.

Προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μυτιλήνης

Κοινοποίηση: Υπουργείο Παιδείας

Σύλλογο Διδασκόντων 1ου Δημοτικού Σχολείου

Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Λήμνου

Επιστολή Διαμαρτυρίας και Αίτημα Εξαίρεσης

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Στις 20-10-2021 αιφνιδίως ενημερωθήκαμε από τη Δ/νση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας ότι κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Παιδείας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί σύμπτυξη των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ τάξης, καθώς η εκπαιδευτικός της Ε΄ Δημοτικού του σχολείου μας (η οποία τοποθετήθηκε πολύ αργότερα από την έναρξη του σχολικού έτους), πρέπει να τοποθετηθεί στο εκπαιδευτικό δυναμικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας λόγω κενών που παρουσιάζονται στο εν λόγω σχολείο.

Προς μεγάλη μας έκπληξη και ενώ έχει παρέλθει ήδη ένας και πλέον μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η οποία διαδέχεται μια εξαιρετική δύσκολη χρονιά 2020-2021 λόγω της πανδημίας του κορωνοιού, πληροφορηθήκαμε την σύμπτυξη των τμημάτων, ενώ οι προηγούμενοι μήνες πανδημίας ανέδειξαν την αναγκαιότητα τήρησης αποστάσεων και μείωσης των μαθητών ανά σχολικό τμήμα. Είναι προφανές λοιπόν, πως οι συμπτύξεις αυτές θα προκαλέσουν συνωστισμό μαθητών, τον οποίο εδώ και δύο χρόνια προσπαθούμε να αποτρέψουμε.

Πέραν τούτου το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας αντιμετωπίζει επί σειρά ετών κτιριακά προβλήματα. Το σχολείο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ασφαλές και λειτουργικό. Η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο και το σχολείο μας υποβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο. Οι τάξεις φιλοξενούν μαθητές στους οποίους αναλογεί περίπου ένα τετραγωνικό μέτρο για τον καθένα. Οι αίθουσες – Προκάτ (πολλές από αυτές),δεν τηρούν ούτε κατά το ελάχιστο προϋποθέσεις ασφάλειας και χωροταξίας πέραν των συνθηκών που επικρατούν όπως υγρασία, κατεστραμμένα πατώματα και μία γενικότερη εικόνα όπου η παλαιότητα έχει αποτυπωθεί σε κάθε σπιθαμή του κτιρίου μας.

Κάπου εδώ θέτουμε το εύλογο ερώτημα. Γιατί θα πρέπει να δοκιμαστεί και πάλι αυτό το τόσο προβληματικό σχολείο μας με την σύμπτυξη των δύο τμημάτων της ΣΤ΄ Δημοτικού;

Αξίζει να αναφερθούμε και στο μεγάλο συναισθηματικό και ψυχολογικό αντίκτυπο που επέφερε η απόφασή σας αυτή στους μαθητές της Ε’ Δημοτικού, οι οποίοι αναγκάζονται, στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, να αλλάξουν δάσκαλό για τέταρτη φορά.

Για τους παραπάνω λόγους αιτούμαστε την άρση της απόφασης που έχει αναστατώσει την κατά δύναμιν εύρυθμη λειτουργία του σχολείου μας, έτσι ώστε να υπάρξει μια μορφή δικαίωσης και συναισθηματικής ικανοποίησης των μαθητών μας αλλά και των γονέων και των εκπαιδευτικών, όπου ταλαιπωρούνται επί σειρά ετών σε μία σχολική μονάδα όχι ικανή και άξια να φιλοξενεί τις παιδικές ψυχές. Η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών μας δεν διαπραγματεύονται!

Επιπλέον, αιτούμαστε την πλήρη στελέχωση των σχολικών μονάδων με εκπαιδευτικούς, ώστε να καλυφθούν άμεσα τα κενά που υπάρχουν.

Με εκτίμηση,

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

1ου Δημοτικού Σχολείου Μύρινας

Google NewsΑκολουθήστε το LimnosNea.gr - ΡάδιοΆλφα στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςαπό την Λήμνο και τον κόσμο.

Δείτε περισσότερα

Σχετικά Άρθρα

Back to top button